Rotterdam,
11
oktober
2013
|
14:38
Europe/Amsterdam

Ron Wit start bij Eneco als directeur Public Affairs

Samenvatting

Drs. Ron Wit (47) start met ingang van 1 december aanstaande bij Eneco als directeur Public Affairs. In deze functie gaat Ron de verbinding aan tussen Eneco, politiek en maatschappelijke organisaties om bij te dragen aan de verduurzaming van de energievoorziening in Noord West Europa. 

Ron is afkomstig van Natuur & Milieu waar hij sinds 2006 werkt als hoofd Klimaat en Energie. Daarvoor gaf hij leiding aan een team van economen bij onderzoeksbureau CE Delft en werkte hij voor de Wiardi Beckmanstichting en TNO. Zijn opleiding genoot hij aan de Universiteit van Amsterdam waar hij algemene economie studeerde met als specialisatie milieu-economie.

Ron is geen onbekende in de energiesector. Zo was hij in 2001 lid van de commissie fiscale vergroening II, Ministerie van Financiën, sinds 2006 lid van de Commissie Energietransitie Sociaal Economische Raad (SER), hoofdauteur van het vierde IPCC klimaat-assessment rapport van 2007, lid van de Commissie duurzaamheidsvraagstukken biomassa (Cie Corbey), sinds 2012 ​lid van het Groene Panel van NRC Handelsblad en Lid regieteam SER energieakkoord en hoofdonderhandelaar namens de milieuorganisaties.

Ron heeft talloze publicaties op zijn naam staan waaronder 300 artikelen, rapporten en bijdrages aan boeken. Buiten zijn werk ligt zijn liefde bij bergwielrennen.