Rotterdam,
01
maart
2023
|
07:47
Europe/Amsterdam

Reactie Eneco op ACM onderzoek consumentenprijzen

Wij zijn blij dat onafhankelijk toezichthouder ACM bevestigt dat de prijsvorming op de energiemarkt transparant is en volgens alle regels verloopt. Eneco maakt geen overwinsten, stelt ACM vast, er wordt door ons niet teveel verdiend. Bestaande verschillen in consumentenprijzen op de energiemarkten zijn goed verklaarbaar, net als de hogere prijs van het zogenaamde modelcontract. De ACM verschaft met dit onderzoek duidelijkheid voor iedereen.

ACM bevestigt dat Eneco verleden jaar hogere energieprijzen heeft moeten rekenen, omdat de inkoopprijzen sterk stegen, vooral als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Gelukkig zijn die prijzen nu lager en dat heeft Eneco de afgelopen maanden ook in de tarieven kunnen verwerken. Ook zijn wij weer begonnen met het aanbod van vaste contracten en dat aanbod kan naar verwachting binnenkort worden uitgebreid.

Echter, wij realiseren ons dat de prijzen nog lang niet terug zijn op hun ‘oude’ niveau en dat dit voor veel mensen moeilijk is. Wij blijven mensen in energiearmoede daarom steunen, onder andere door middel van het Noodfonds Energie, de Schuldhulproute en onze eigen tegemoetkomingen.

Zie: ACM: 3 grootste energieleveranciers hanteren geen onredelijke tarieven | ACM.nl