Rotterdam,
25
september
2020
|
10:00
Europe/Amsterdam

Platinum EcoVadis waardering voor Eneco

Eind augustus ontving Eneco de Platinum waardering van EcoVadis. Daarmee behoren we tot de top 1% van de best scorende bedrijven in onze branche op het gebied van duurzaamheidsprestaties.

Bij de beoordeling kijkt EcoVadis naar hoe een bedrijf scoort op milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en het duurzaam inkoopbeleid. Eneco heeft hier de afgelopen jaren veel aandacht aan besteed en dat is terug te zien in de beoordeling. Waar we in 2018 nog een zilveren waardering ontvingen, is dit in 2020 platinum.

In het afgelopen jaar zette Eneco zich nog gerichter in voor een duurzame bedrijfsvoering, met ook veel aandacht voor een duurzaam inkoopbeleid. We scoren op deze punten dan ook een stuk hoger dan gemiddeld in de energiesector. Daarnaast investeerden wij in het verbeteren van arbeidscondities, het creëren van een veilige werkomgeving en het vastleggen van onze ethische normen en waarden. Ook dat zien we terug in de hogere scores op deze onderdelen. De Platinum totaalwaardering bevestigt onze prestaties op het gebied van onze maatschappelijke en duurzame bedrijfsvoering.

EcoVadis
Het internationale EcoVadis beoordeelt bedrijven op hun duurzame prestaties en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De waardering geeft bedrijven en organisaties de kans om leveranciers te vergelijken op het gebied van duurzaamheid, milieu en sociaal en ethisch werken. Zij maakt daarbij gebruik van internationale MVO-normen zoals de Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact en ISO 26000.