Rotterdam,
27
september
2022
|
12:23
Europe/Amsterdam

Per 1 november nieuwe tarieven 30 dagen van tevoren bekend

Eneco kiest voor snelle duidelijkheid voor haar klanten

Eneco gaat klanten die vanaf 1 november een nieuw tarief krijgen 30 dagen van tevoren informeren over tariefswijzigingen. Dit betekent dat Eneco deze week versneld de energie-inkoop afrondt voor deze groep klanten en zij vanaf komend weekend worden geïnformeerd. Dat heeft het bedrijf besloten na de ontstane onrust over deze kwestie de afgelopen dagen en na contact met de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Wij vinden het heel vervelend dat er de afgelopen dagen zoveel extra onduidelijkheid is ontstaan, in een tijd waarin er al zoveel speelt rond de energietarieven. Eneco kiest voor snelle duidelijkheid voor haar klanten, boven juridisch getouwtrek met de toezichthouder. Eneco blijft van mening dat zij altijd volgens wet- en regelgeving heeft gehandeld. 

Eneco rondt deze week de informatievoorziening af aan de laatste groep klanten wiens tarief in de tweede helft van oktober wijzigt en voor wie al is ingekocht. Voor de gehele groep klanten met een nieuw tarief in oktober geldt dat zij per direct en zonder opzegtermijn weg kunnen, zouden zij willen overstappen naar een andere leverancier.

De klachten die bij ons zijn ingediend nemen wij in behandeling.

Een gevolg van dit besluit is dat Eneco van af heden haar inkoopstrategie van gas en stroom aanpast. De inkoop zal in het vervolg eerder moeten plaatsvinden dan tot nu toe gebruikelijk was. Afhankelijk van de marktomstandigheden kan dat ook tot gevolg hebben dat klanten minder snel van prijsveranderingen op de handelsmarkt kunnen profiteren.