Den Haag,
08
oktober
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Overhandiging eerste resultaten Facebook 'Voor Duurzaam'

Samenvatting

Op het Plein voor de ingang van De Tweede Kamer heeft Eneco vanochtend de eerste resultaten van haar Facebook pagina ‘Voor duurzaam’ aangeboden aan energiewoordvoerders Jan Vos (PvdA) en René Leegte(VVD). Alle ideeën over duurzaam, die vanaf begin september door zowel klanten als niet-klanten op de facebook pagina zijn geplaatst, heeft Eneco gebundeld en vandaag overhandigd.

Veel suggesties van burgers gingen over decentrale opwekking van energie door burgers zelf. Jan Vos reageerde enthousiast op de inbreng via Eneco . “Naast de trend mondialisering zien we de trend decentralisering waar burgers zelf initiatief nemen. En dat zien we ook voor energie”. Rene Leegte voegde hieraan toe dat “decentralisering gewoon gaat gebeuren”.

Eneco en Facebook applicatie ‘Voor Duurzaam’
Eneco lanceerde begin september onder de naam ‘Voor duurzaam’ een Facebook applicatie. Een platform waarop klanten en niet-klanten met Eneco en elkaar ideeën kunnen delen over duurzame energie. Het doel van de Facebook-pagina is dat Eneco de bewustwording voor schone, betaalbare en betrouwbare energie binnen de samenleving wil stimuleren. Door goede ideeën te posten en de juiste discussies daarover te voeren.
Met veel ideeën kunnen burgers zelf aan de slag. Met andere ideeën kan een bedrijf als Eneco haar voordeel doen. De derde categorie zijn de ideeën die verandering van het overheidsbeleid vereisen. Met het oog op deze ideeën zijn de resultaten van de facebook campagne aangeboden aan de energie woordvoerders van de formerende partijen VVD en PvdA.

Daarnaast geven Eneco en enkele bekende personen en organisaties hun mening over de punten die Eneco graag mee wil geven aan de politiek om te verwerken in het regeerakkoord. Het ‘Voor duurzaam’ platform is te bezoeken op www.facebook.com/eneconederland en via www.eneco.nl/voorduurzaam en www.voorduurzaam.nl.
Eneco voor volledige duurzame energievoorziening

Eneco werkt aan haar doelstelling voor een volledig duurzame energievoorziening. Met de Facebook pagina ‘Voor Duurzaam’ is een levend platform gecreëerd om elkaar te inspireren en samen verder te bouwen aan duurzame energie en het duurzame energiebedrijf van de toekomst.

Deel deze release

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn

Laatste nieuws