Rotterdam,
20
november
2018
|
07:40
Europe/Amsterdam

Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers

Eneco Groep heeft de afgelopen maanden weer meegewerkt aan het Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers. Dit onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd door de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE. Vandaag publiceerden zij de resultaten van het onderzoek. Met het rapportcijfer 7,2 is Eneco ook dit jaar weer de groenste van de grote leveranciers op de consumentenmarkt.

Ondanks onze grote investeringen in duurzame energie levert het onderzoek onze merken Eneco en Oxxio dit jaar minder punten op dan vorig jaar. Dat komt doordat de onderzoeksopzet veranderd is ten opzichte van 2017. Zo telt onze duurzame productie uit zon, wind en biomassa niet meer mee als aparte categorie en worden onze gascentrales lager gewaardeerd dan vorig jaar. Deze gascentrales spelen wat ons betreft juist een cruciale rol als back-up op het moment dat er geen zon en wind is.

Dit jaar kent het onderzoek voor het eerst ook een ranglijst voor de zakelijke markt. Eneco speelt, dankzij haar partnerships met grote Nederlandse bedrijven als de NS, DSM, Unilever en Schiphol, een grote rol in het verduurzamen van de zakelijke markt. Het onderzoek rekent ons echter tot de ‘middenmoot’, een aansporing om nog meer zakelijke klanten te helpen om te kiezen voor groene stroom.

Het volledige onderzoeksrapport is te raadplegen op de website van de Consumentenbond