Rotterdam,
17
februari
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Nu op app Eneco Wind ook prestaties te volgen van windparken op zee en in het buitenland

Samenvatting

Vanaf vandaag is de nieuwe versie van de Eneco Wind-app te downloaden. Met de gratis app is via smartphone en tablet nu ook de stroomproductie te volgen van het Prinses Amaliawindpark op zee. Ook andere Eneco windparken in Nederland, België en Schotland zijn aan de app toegevoegd. Met de app wil Eneco klanten, maar ook niet-klanten, meer betrekken bij windenergie.

De eerste versie van de app werd eind 2013 gelanceerd en is inmiddels zo’n 6.500 keer gedownload. Hier waren alleen windpark Houten en windpark De Locht in Kerkrade te volgen. In de nieuwe versie zijn –naast Prinses Amaliawindpark- de Belgische windparken Arendonk en Ciney toegevoegd, de Schotse windparken Tullo en Twinshiels en de Nederlandse parken De Beemden en Sabina-Henrica (beide in West-Brabant). Met deze nieuwe versie krijgen ook de houders van HollandseWind Certificaten inzicht in de prestaties van ‘hun’ windpark De Beemden.

De actuele stroomproductie op de app wordt met een vertraging van ongeveer 10 minuten weergegeven. Per uur wordt de dagproductie bijgehouden. Daarnaast wordt er bij de maand- en jaar grafieken vermeld hoeveel procent van de maand/jaar verwachting al is geproduceerd. Deze verwachting is gebaseerd op de gemiddelde wind per maand. De data zijn afkomstig uit het Windpark monitoring dashboard, waarmee de afdeling Operations van Eneco Wind de productie en status van alle windmolenparken van Eneco continu volgt. De app is ontwikkeld door IT- bedrijf Nspyre dat actief is op het gebied van data ontsluiting en mobile development.

De app is beschikbaar voor Android, Windows en iPhone.