Noordwijk,
05
september
2014
|
09:03
Europe/Amsterdam

Schenking door Eneco Luchterduinen

Nieuwe strandhulpverleningsvoertuig voor Noordwijkse Reddingsbrigade

Samenvatting

Sinds gisteren heeft de Noordwijkse Reddingsbrigade (NRB) de beschikking over een fonkelnieuw Mitsubishi L200 strandhulpverlening voertuig (SHV). Het gaat om een schenking van Eneco Luchterduinen. Energiebedrijf Eneco en het Japanse Mitsubishi Corporation bouwen samen 23 kilometer uit de kust windpark Eneco Luchterduinen, en willen met de schenking onderstrepen de komende jaren een goed buurman van de kustgemeenten te willen zijn.

De wagen is dusdanig aangepast dat hij geschikt is om op het strand te worden ingezet. Zoals landelijk geregeld is dit hulpverleningsvoertuig voorzien van herkenbare striping, optische- & geluidsignalen, twee verschillende communicatie systemen en op verzoek van de NRB speciale terreinbanden. Tot gisteren had de reddingsbrigade de beschikking over één auto, een Landrover Defender 110.

De Noordwijkse Reddings Brigade is een organisatie die bestaat uit vrijwilligers, met als doel het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood in de ruimste zin van het woord. Dit doet zij door preventief optreden, maar ook door het daadwerkelijk redden van mens en dier in nood. Voor calamiteiten staat er continue een alarmploeg van 22 getrainde redders paraat. De NRB is beide bedrijven zeer dankbaar voor deze uitbreiding, waardoor haar vrijwilligers nog beter en sneller ter plaatse van een incident kunnen zijn langs de 13 kilometer lange Noordwijkse kustlijn. Behalve op het strand zal dit voertuig ook ingezet kunnen worden binnen veiligheidsregio Hollands Midden en bij landelijke calamiteiten.

Energiebedrijf Eneco ontwikkelt samen met Mitsubishi Corporation op 23 km uit de kust ter hoogte van Noordwijk en Zandvoort, windpark Eneco Luchterduinen. De 43 windmolens zullen eind 2015 voor bijna 150.000 huishoudens groene stroom opwekken. Op dit moment zijn de werkzaamheden op land en zee in volle gang.