Rotterdam,
15
mei
2013
|
10:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe directeur Stedin

Samenvatting

Mevrouw Nancy Kabalt-Groot (38) start per 1 september 2013 als nieuwe directeur van Stedin Netbeheer B.V., een onderdeel van de Eneco Groep. Nancy is afkomstig van netbeheerder Liander waar zij werkzaam was als Director Klant & Markt

Als nieuwe directeur van Stedin mag ik leiding gaan geven aan een van de mooiste bedrijven van Nederland. Een netwerkbedrijf in het kloppende hart van de Nederlandse randstad met een grote maatschappelijk verantwoordelijkheid. Wij hebben de prachtige taak om de energievoorziening klaar te maken voor de toekomst met een sleutelrol in de energietransitie. Als netwerkbedrijf zijn wij letterlijk verbonden met de maatschappij, en daarmee bij uitstek geschikt om het voortouw te nemen in verduurzaming van Nederland. Met een passie voor mensen, techniek en innovatie, en vooral met een motivatie om het goed te doen voor onze klanten ga ik de komende jaren verder bouwen aan het succes van Stedin.
Nancy Kobalt-Groot

Nancy Kabalt-Groot volgt de heer Jeroen de Swart op. Onder zijn leiding heeft Stedin in de afgelopen zeven jaren een goede positie opgebouwd in de energiemarkt. Zo zijn er door Stedin nieuwe duurzame energie infrastructuren ontwikkeld, met als meest recente voorbeeld het Stedin stoomnetwerk dat onlangs operationeel werd.

Jeroen was bovendien de eerste voorzitter van branchevereniging Netbeheer Nederland. In die hoedanigheid heeft hij een belangrijke rol gespeeld in het zichtbaar maken van de rol van de energie infrastructuur in de energievoorziening.

In 2012 is de Stedin strategie herijkt en implementatie gestart. Een goed moment voor een wisseling van de wacht en een nieuwe impuls aan de loopbaan van Jeroen de Swart.

De Raad van Bestuur van Eneco en de Raad van Commissarissen van Stedin zijn Jeroen zeer erkentelijk voor zijn inzet en wensen hem veel succes toe in de toekomst.