ROTTERDAM,
11
september
2013
|
14:49
Europe/Amsterdam

Marike van Lier Lels benoemd tot commissaris bij Eneco

Samenvatting

Mevrouw Marike van Lier Lels is vandaag door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot commissaris bij Eneco Holding N.V..

Marike van Lier Lels

Marike van Lier Lels (53) studeerde Scheepsbouwkunde aan de HTS in Dordrecht en Rederijkunde aan de TU Delft. Haar loopbaan startte Marike bij Nedlloyd als management trainee om later lid van de directie te worden. Vervolgens werd ze directeur van Van Gend&Loos Benelux, lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Post Euro Express en COO van Schiphol Groep.

Momenteel is Marike lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van KPN, USG People, TKH Group en Reed Elsevier en bekleedt ze bestuurlijke en adviserende functies bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Ministerie van Economische Zaken, het CPB, Stichting Natuur & Milieu, Vereeniging Aegon, Ecofys, Haven Moerdijk en het Critical Review Team Lange Termijn Spooragenda.

“Marike heeft ruime expertise opgebouwd op het gebied van klantbenadering en marketing. Dat sluit goed aan bij Eneco. Bovendien brengt ze veel bestuurlijke kennis en ervaring mee. Haar achtergrond in het bedrijfsleven, politiek en betrokkenheid bij maatschappelijke en innovatieve ontwikkelingen zijn van toegevoegde waarde binnen de Raad van Commissarissen. Ik zie dan ook uit naar de samenwerking”, aldus RvC-voorzitter Edo van den Assem.

Met de benoeming van Marike van Lier Lels bestaat de Raad van Commissarissen van Eneco Holding N.V. uit acht leden. Voorzitter van de Raad is de heer ir. E.H.M. van den Assem. De andere leden zijn: de heer ir. C.P.G. van Dongen, de heer ir. H.G. Dijkgraaf, de heer drs. J.G. Drechsel, de heer drs. J. Lintjer, mevrouw drs. M. Sijmons, mevrouw ir. Marike van Lier Lels en de heer ir. K.G. de Vries.