UTRECHT,
13
april
2016
|
20:40
Europe/Amsterdam

Luchtwarmtepompen voor nieuwbouw Leidsche Rijn

Synchroon, Radix & Veerman en Eneco werken samen in alternatieve duurzame warmteoplossing

Samenvatting

Luchtwarmtepompen voor de 22 woningen in het nieuwbouwproject ‘Wonen op Smaak’ fase 3 in Leidsche Rijn: dat is de inzet van projectontwikkelaar Synchroon in samenwerking met Radix & Veerman en energiebedrijf Eneco. Hiermee wordt voorzien in individuele warmteregeling gecombineerd met hoge duurzaamheid en een betere prestatie (dat wil zeggen met een epc van 0) dan de huidige normering. Voor de betrokken partijen en voor de gemeente Utrecht een unicum, dat dan ook nauwgezet gevolgd gaat worden.

In de wijk ‘Wonen op Smaak’ fase 3 worden eind mei a.s. 22 parkwoningen in verkoop gebracht die naar verwachting eind dit jaar gerealiseerd gaan worden. In de voorbereiding van de bouw is uitgegaan van aansluiting op het Utrechtse stadsverwarmingsnet. Synchroon en Radix & Veerman zijn met Eneco en de gemeente Utrecht overeengekomen dat voor dit specifieke project dit geen verplichting is voor de nieuwe bewoners van de woningen. Zij bieden het duurzame alternatief van luchtwarmtepompen, waarbij warmte uit de buitenlucht gewonnen wordt met behulp van (duurzaam opgewekte) elektriciteit.

Synchroon, Radix & Veerman, Eneco en de toekomstige bewoners zullen deze warmteoplossing de komende drie tot vijf jaar intensief monitoren op prestatie, duurzaamheid en bedrijfszekerheid. Dat gebeurt onder meer met een slimme thermostaat en door gesprekken met de bewoners. Wooncomfort staat voorop. Een externe partij wordt gevraagd om de monitoring te begeleiden en hierover halfjaarlijks te rapporteren. Met deze oplossing investeren Synchroon, Radix & Veerman en Eneco gezamenlijk in nieuwe warmtevoorziening in Hoge Weide.

Over Synchroon

Synchroon is continu toonaangevend op het gebied van duurzame binnen- en buitenstedelijke gebiedsontwikkeling. Het projectontwikkelingsbedrijf is sterk in de ontwikkeling en realisatie van woon- en winkelgebieden met bijzondere aandacht voor de inrichting van de openbare ruimte.

Synchroon behoort tot de grotere ontwikkelaars van Nederland en is een volle en zelfstandige dochter van TBI Holdings in Rotterdam.

Over Radix & Veerman

Op persoonlijke en klantgerichte wijze bouwt en verbouwt Radix & Veerman al ruimt zeventig jaar in midden Nederland. Een echt familiebedrijf dat voornamelijk actief is op het gebied van grondgebonden en gestapelde woningbouw.

Voor meer informatie over dit bericht:

Synchroon en Radix & Veerman : Erik Meijer (Synchroon) of Erik Veerman 0348-412204 (Radix & Veerman)

Eneco: Ella Broos, 06 54918877