Rotterdam,
02
februari
2021
|
13:03
Europe/Amsterdam

Leonie Baneke opvolger Bram Poeth als directeur Eneco eMobility

Leonie Baneke (36) volgt per 1 april aanstaande Bram Poeth op als directeur van Eneco eMobility, het Eneco-bedrijfsonderdeel voor toekomstbestendige laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Poeth verlaat Eneco na 18 jaar, omdat hij een positie van Executive Vice President heeft aanvaard bij EVBox Group.

Poeth is sinds 2018 directeur van Eneco eMobility, daarvoor was hij onder andere directeur van Eneco Zakelijk, directeur Eneco Shared Services, en heeft hij sinds hij in 2002 bij Eneco begon diverse andere leidinggevende posities vervuld die gericht waren op de zakelijk markt. Hij reageert: “Ik wil Eneco danken voor de ruimte om mijzelf te kunnen ontwikkelen en ik ben erg blij dat ik samen met alle collega’s door de jaren heen een belangrijke bedrage hebben kunnen leveren aan de opbouw van Eneco tot een van de duurzaamste energiebedrijven in Europa”.

As Tempelman, CEO van Eneco zegt: ‘‘We respecteren Bram’s keuze om deze carrièrestap te maken en danken hem voor zijn grote bijgedragen aan het succes van de onderneming, niet in de laatste plaats aan de groei van Eneco’s eMobility bedrijf. Tegelijkertijd ben ik verheugd dat wij in Leonie Baneke een goede, ervaren opvolger uit eigen organisatie hebben kunnen vinden. Ik wens haar veel succes!”

Leonie Baneke is momenteel directeur Venturing en directeur Smart Energy binnen Eneco. Zij begon in 2014 bij Eneco als senior manager Mergers & Acquisitions, en werd vervolgens investment director, respectievelijk hoofd, van de afdeling Ventures. Zij begon haar carrière bij NIBC Bank. Leonie heeft een Master in International Business (finance) en een bachelor in International Business, beiden gehaald aan de universiteit Maastricht.

Leonie zegt: “Als investeerder heb ik vanuit Eneco Ventures meerdere jonge, veelbelovende bedrijven ondersteund in hun groei. Als Director Venturing heb ik daarnaast veel samengewerkt met het Eneco eMobility team. Ik ben ontzettend enthousiast over hun talent, ondernemerschap en ambitie. Het is een ontzettend mooie uitdaging om nu samen aan de slag te gaan om het snelgroeiende Eneco eMobility verder (internationaal) op te schalen”.