Rotterdam,
18
maart
2015
|
11:36
Europe/Amsterdam

Klanten bedenken 3D covers voor hun eigen Toon

Samenvatting

Onlangs installeerde Eneco de 100.000ste Toon. Om dat te vieren vroeg Eneco alle 100.000 klanten om ideeën in te zenden voor hun eigen, exclusief geprinte Toon 3D cover. 3D ontwerper Joris van Tubergen selecteerde de 10 leukste ideeën en printte die in één dag uit.

Meer dan 1000 Toon klanten stuurden in één week tijd hun ideeën in. Van een decoratief gewei aan de muur, bloemenvaasjes en een stoere vrachtwagen tot meer functionele oplossingen zoals fotolijsten en postbakjes. Joris en zijn team gingen de uitdaging aan om de tien leukste ideeën binnen 24 uur uit te printen. Hiervoor werd een speciaal pop-up 3D printlab gebouwd in het hoofdkantoor van Eneco. 

De tien ontwerpen van Joris vind je ook hier

 

Het viel niet mee om zoveel covers uit te printen in die korte tijd, maar ik vond het leuk om te doen. Juist omdat 3D printen ook zo duurzaam, innovatief en toegankelijk is, net als Toon. “Met 3D printen is het straks hopelijk niet meer nodig om allerlei goederen over de hele wereld te transporteren, iedereen kan het gewoon lokaal uitprinten.
3D ontwerper Joris van Tubergen
Net als Joris geloven wij in het betrekken van gebruikers bij de ontwikkeling van onze producten. Het grote enthousiasme van de Toon community over deze actie bevestigt ons in de gedachte dat we door moeten gaan met het samen nadenken over nieuwe mogelijkheden en toepassingen. Net zoals we onlangs deden door een hackathon te organiseren waar ontwikkelaars een weekend de tijd kregen om apps voor Toon te bedenken.
Erik van Engelen, commercieel directeur van Eneco