Rotterdam,
08
juli
2021
|
13:00
Europe/Amsterdam

Kingspan Unidek neemt zonnedak met 13.000 panelen in gebruik

Vandaag neemt Kingspan Unidek circa 13.000 zonnepanelen in gebruik die Eneco op het dak van het bedrijf in Gemert heeft geïnstalleerd. Hiermee kan Kingspan voortaan voor bijna de helft van het stroomverbruik van de locatie rekenen op zonne-energie van het eigen dak. Een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsambitie van Kingspan om volledig te werken op basis van zelfopgewekte groene energie.

Het dak van Kingspan Unidek in Gemert is voorzien van het eigen geproduceerde hoogwaardige isolatiemateriaal. Hierop is het goed mogelijk zonnepanelen te bevestigen. Gezien de omvang van het complex was het mogelijk om 12.979 zonnepanelen aan te leggen die jaarlijks ongeveer 4.430 MWh aan duurzame zonne-energie opwekken. Dat is vergelijkbaar met het verbruik van circa 1.300 huishoudens.

CO2 reductie
Kingspan en Eneco hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor 20 jaar, waarbij Eneco het beheer en onderhoud van de zonnepanelen verzorgt. Kingspan kan de gewonnen zonne-energie direct inzetten voor het eigen bedrijf, waarmee zij een grote stap zetten in de CO2-reductie; een besparing van zo’n 2.037 ton. Dat staat gelijk aan de jaarlijkse CO2-opname van ongeveer 92.500 bomen.

Jos Berkers, financieel manager bij Kingspan Unidek: “In samenwerking met Eneco is het mogelijk om voortaan zelf zonne-energie op te wekken en direct in te zetten voor onze bedrijfsprocessen. Dit is een belangrijke stap naar verdere verduurzaming van onze energievoorziening. We willen nog verdere stappen maken, maar dit is al een besparing waar we trots op zijn.”