Etten-Leur,
01
november
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Kijkje bij bouw windmolens Etten-Leur

Samenvatting

Op woensdag 14 november is iedereen welkom om tussen 15.00 en 18.00 uur te komen kijken naar de plaatsing van windmolens van meer dan 100 meter hoog. Energiebedrijf Eneco verwacht dan met grote hijskranen de laatste onderdelen van het nieuwe windpark Zwartenbergseweg omhoog te hijsen en in elkaar te zetten. Deskundigen zijn aanwezig om uitleg te geven. Wat er de 14e precies te zien zal zijn, is afhankelijk van de weersomstandigheden en van de voortgang van de bouw.

Belangstellenden wordt gevraagd zich te verzamelen op de locatie waar op dat moment de grote hijskraan zich bevindt. Vooraf aanmelden is niet nodig. Windpark Zwartenbergseweg bevindt zich in het gebied aan de oostkant van de Zwartenbergseweg en bestaat uit 5 windmolens van 2 MegaWatt per stuk. Samen zullen ze jaarlijks ruim 28 miljoen kWh leveren. Dat is vergelijkbaar met het stroomverbruik van circa 8000 huishoudens. De bouw van het windpark loopt overigens vrijwel parallel met de bouw van windpark Hoevensche Beemden in Hoeven. Daar heeft 10 oktober een Kijkje Bij De Bouw plaatsgevonden. Met 300 bezoekers was dit een groot succes.

De afgelopen maanden is hard gewerkt om het terrein dusdanig klaar te maken dat de windmolen-onderdelen aangeleverd en de windturbines in elkaar gezet kunnen gaan worden. Zo zijn de kabels voor het elektriciteitstransport aangesloten, zijn er toegangswegen aangelegd en zijn de fundaties voor de molens voorbereid. De fundaties met daarin het stalen vlechtwerk, zijn inmiddels uitgehard. Ze moeten sterk genoeg zijn om de windturbines met een mast van 105 meter en een rotordiameter van 90 meter te kunnen dragen!

Deel deze release

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn

Laatste nieuws