Rotterdam,
10
augustus
2023
|
09:30
Europe/Amsterdam

Karen de Lathouder new Chief Operating Officer Assets (COO-A) Eneco

De Raad van Commissarissen van Eneco heeft Karen de Lathouder per 1 november aanstaande benoemd tot Chief Operating Officer Assets (COO-A) en lid van de Raad van Bestuur. Zij is op dit moment werkzaam bij BP als CEO Nederland en was eerder ook Vice President Refining Rotterdam.

Karen de Lathouder zegt: ‘Ik kijk terug op een fantastische periode bij bp waarin ik deel kon uitmaken van de grootste transitie van onze tijd. Eneco stelt mij in staat om mijn persoonlijke duurzaamheidsambities te vervolgen en bij te dragen aan de uitvoering van Eneco's One Planet plan, dat als doel heeft om in 2035 klimaatneutraal te zijn. Ik kijk ernaar uit om deze ambities samen met de nieuwe collega's waar te maken’.

Mel Kroon, president-commissaris Eneco, voegt toe: ‘Karen brengt ruime internationale asset ervaring en competenties op het gebied van transformatie en operational excellence. Wij kijken uit naar haar komst en wensen haar veel succes in haar nieuwe functie’.

Karen de Lathouder (1977) is sinds 2017 werkzaam bij BP waar ze verschillende rollen vervulde. Momenteel is ze als CEO voor de Nederlandse tak van BP verantwoordelijk voor alle zakelijke activiteiten in Nederland. Eerder werkte Karen voor ORPIC, Akzo Nobel en Shell in o.a. Denemarken, Oman, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Karen de Lathouder heeft een PhD in chemical engineering aan de Universiteit van Delft en behaalde haar MBA aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.