Rotterdam,
11
januari
2021
|
10:00
Europe/Amsterdam

Jeanine Tijhaar nieuwe CFO van Eneco per 1 februari 2021

De Raad van Commissarissen (RvC) van Eneco Groep NV heeft Jeanine Tijhaar (1972) benoemd als Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur (RvB), per 1 februari aanstaande. Jeanine Tijhaar is momenteel CFO Nederland bij Eneco.

Jeanine Tijhaar zegt: ’Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s uit de RvB en de andere onderdelen van Eneco ervoor te zorgen dat de vernieuwde duurzame strategie van Eneco een succes wordt en dat deze resulteert in de groei van gezonde bedrijfsresultaten’.

Mel Kroon, president-commissaris van Eneco, voegt toe: ‘Met Jeanine Tijhaar hebben wij een heel goede nieuwe CFO, met brede ervaring en competenties in finance en accounting. Zij heeft daarbij een sterke achtergrond in operationeel risicomanagement en interne controle. Wij zijn zeer gelukkig met deze benoeming, niet in de laatste plaats omdat het om talent uit eigen organisatie gaat. Wij wensen Jeanine veel succes met haar nieuwe werkzaamheden!’

Jeanine Tijhaar volgt Guido Dubbeld op, die op eigen initiatief het bedrijf verlaat, zoals op 3 september jl bekend is gemaakt. Hij legt per 1 februari zijn werkzaamheden neer en blijft tot 1 april beschikbaar om Jeanine Tijhaar met raad en daad bij te staan.

Jeanine Tijhaar is sinds 2017 bij Eneco werkzaam als CFO Nederland en directeur Finance & Risk. Van 2000 tot 2016 was zij werkzaam bij Akzo Nobel, laatstelijk als financieel directeur van de business unit Vehicle Refinishes, waar zij lid was van het Executive Management Team en financieel leiding gaf aan een wereldwijde business met een omzet van ca. EUR 1 miljard. Daarvoor was zij financieel directeur bij verschillende andere business units binnen Akzo Nobel zowel in Spanje als in Nederland. Zij begon haar loopbaan in 1996 bij DSM.

Jeanine Tijhaar studeerde bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit Amsterdam (Master in 1996) en haalde haar International Executive Master of Finance & Control (RC) in 1998, een gecombineerde opleiding van de universiteiten van Amsterdam en Maastricht.