Scherpenzeel,
18
december
2013
|
10:12
Europe/Amsterdam

Interface sluit contract met Eneco voor afname duurzaam gas

Groen gas geproduceerd uit vis- en voedsel afval

Samenvatting

 Interface, wereldmarktleider in design en productie van modulaire vloerbedekking heeft bij Eneco een contract afgesloten om duurzaam gas te betrekken afkomstig uit de biovergister van zeevisgroothandel A. van de Groep uit Spakenburg. Vanaf 1 januari 2014 gebruikt Interface in haar fabriek in Scherpenzeel alleen nog maar gas dat ontstaat met vergisting van vis- en ander afval uit de voedingsindustrie en gecertificeerd groen is.

Interface maakt in binnen- en buitenland al jarenlang gebruik van groene stroom en heeft nu ook besloten haar gasverbruik te verduurzamen. Het bedrijf heeft een contract afgesloten om al haar gas, 1,35 miljoen m3 per jaar, via Eneco af te nemen bij A. van de Groep. Dat is net zoveel gas als 750 huishoudens op jaarbasis gebruiken. De biogasinstallatie in Spakenburg heeft een totale capaciteit van 12,8 miljoen m3 per jaar.

Wij zijn verheugd over onze samenwerking met Eneco en A. van de Groep. Het overstappen op duurzaam gas is voor ons een logische volgende stap in onze Mission Zero doelstelling om in 2020 geen enkele negatieve impact meer op het milieu te hebben en zelfs een herstellende bijdrage te leveren aan milieu en maatschappij. Door het gezamenlijke gebruik van groene stroom en biogas worden ons Europese hoofdkantoor en onze fabriek in Scherpenzeel nagenoeg CO2-neutraal en wordt afval op een nuttige manier gebruikt.
Ton van de Keken, directeur Interface
De Mission Zero doelstelling van Interface sluit naadloos aan bij de missie van Eneco om iedereen in Nederland te voorzien van duurzaam geproduceerde energie. Met de biogasinstallatie van A. van der Groep kunnen we Interface duurzaam gas leveren. Het is prachtig om te zien dat we op die manier samen een stuk van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid invullen.
Barth de Klerk, directeur Eneco Busines