Delft,
22
juni
2017
|
12:23
Europe/Amsterdam

Slim energieplatform helpt Eneco windenergie beter te managen

Eneco heeft met het Delftse bedrijf Peeeks een overeenkomst gesloten om op een nog efficiëntere wijze de opgewekte energie van windmolens managen. Peeks zal een aanzienlijk gedeelte van de windportfolio van Eneco gaan monitoren en managen vanaf hun slimme energieplatform. Peeeks maakt technologie waarmee dit efficiënt kan en real-time inzicht wordt verschaft. Op basis van dit inzicht kan Eneco nog beter hun windopwekking managen. In de toekomst is er bovendien nog veel meer mogelijk met de techniek van Peeeks. Zonneparken kunnen binnenkort ook draaien op het Peeeks platform.

“Dankzij ons platform kan de portfoliomanager van een energiebedrijf de vraag naar windenergie en het opwekken daarvan beter op elkaar afstemmen”, zegt Wouter Robers, President of Opportunities bij Peeeks over zijn techniek. Dat gegeven maakt windenergie commercieel interessanter”. Een portfoliomanager moet zorgen dat de hoeveelheid energie die wordt opgewekt gelijk is aan het verbruik. “Dankzij het Peeeks-platform is dat nu super eenvoudig, omdat real-time informatie en controle over de molens nu wordt gecombineerd”, aldus Robers. “Peeeks is een groot supporter van duurzame opwekking van energie!”

Peeeks zorgt voor installatie en continue monitoring. Zo wordt het energiebedrijf volledig ontzorgd. "Het tweede windpark is inmiddels operationeel", zegt Lucien Wiegers, directeur bij Eneco Energy Trading. “De techniek van Peeeks kan eenvoudig direct worden geïntegreerd in onze handelssystemen zonder dat er grote aanpassingen nodig zijn. Dit laatste maakt de oplossing van Peeeks juist interessant.”

Boilerplate

Over Eneco Groep
Eneco Groep is een groep van bedrijven die internationaal actief is op het gebied van duurzame energie en innovatie. Samen met onze klanten, partners en 3.500 medewerkers werken we aan onze missie: duurzame energie van iedereen. We investeren in windparken, biomassacentrales, warmte en zonneparken om het aanbod van duurzame energie te vergroten. En we ontwikkelen innovatieve producten en diensten, zodat onze klanten zelf de regie nemen over hoe ze energie opwekken, opslaan, gebruiken of delen. www.enecogroep.nl