Rotterdam,
03
september
2020
|
13:35
Europe/Amsterdam

Guido Dubbeld vertrekt als CFO van Eneco per april 2021

De Raad van Commissarissen (RvC) van Eneco Groep NV en Guido Dubbeld, Chief Financial Officer (CFO), delen gezamenlijk mede dat zij in goed overleg hebben besloten dat Guido per 1 april 2021 Eneco zal verlaten. De Raad van Commissarissen is het selectieproces voor een nieuwe CFO reeds begonnen.

Na -momenteel- 18 jaar werkzaam te zijn geweest bij Eneco, waarvan de laatste 9 jaar als CFO, is het Guido’s ambitie een volgende carrièrestap te maken buiten Eneco. De RvC betreurt het vertrek van Guido maar begrijpt en respecteert dit. De RvC spreekt zijn grote waardering en erkentelijkheid uit voor de belangrijke rol die Guido heeft gespeeld in de ontwikkeling, waardecreatie en realisatie van de duurzame strategie van Eneco, evenals zijn inzet bij de splitsing en verkoop van Eneco.

Het vertrek van Guido komt op een logisch moment. Eind maart 2021 is zowel de afronding van de jaarlijkse financiële en strategische plancyclus voorzien, als bepaalde integratieprocessen als gevolg van de verkoop van de onderneming.

Guido Dubbeld (1971) was per 1 februari 2017 benoemd in de raad van bestuur van Eneco Groep N.V. als Chief Financial Officer. Voorheen was hij van 1 april 2011 tot en met 31 januari 2017 CFO van Eneco Holding N.V. Hij startte in 2002 bij Eneco en bekleedde achtereenvolgens de functies van risk manager, manager finance & control en vanaf 2007 was hij directeur Eneco Energy Trade.