Rotterdam,
30
juli
2014
|
09:55
Europe/Amsterdam

Grote belangstelling voor HollandseWind Certificaten

Binnen één week sinds de start van de verkoop zijn ruim 50.000 HollandseWind Certificaten verkocht. De obligaties van windpark De Beemden hebben hiermee al 1,25 miljoen euro opgebracht.

Zowel klanten als niet-klanten van Eneco blijken de certificaten aan te schaffen: een kwart van de meer dan 1.200 obligatiekopers is geen klant.

Van de totaaluitgifte van 400.000 obligaties door windpark De Beemden is nu ruim 12,5% verkocht. Hiermee lijkt de introductie van HollandseWind Certificaten aan te sluiten bij de behoefte van de consument.

Voor Eneco is de introductie van HollandseWind Certificaten een belangrijke stap om heel Nederland kennis te laten maken met windenergie. Er zijn in totaal 400.000 HollandseWind Certificaten beschikbaar. Per persoon kunnen er maximaal 100 worden aangeschaft, zodat er zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen. De looptijd van de obligaties is vijf jaar, maar ze kunnen zonder kosten op ieder moment worden terug verkocht. Meer informatie over het investeringsprogramma en over de mogelijkheid om mee te doen, is hier te vinden.

Boilerplate

Over Eneco Groep
Eneco Groep is een groep van bedrijven die internationaal actief is op het gebied van duurzame energie en innovatie. Samen met onze klanten, partners en 3.500 medewerkers werken we aan onze missie: duurzame energie van iedereen. We investeren in windparken, biomassacentrales, warmte en zonneparken om het aanbod van duurzame energie te vergroten. En we ontwikkelen innovatieve producten en diensten, zodat onze klanten zelf de regie nemen over hoe ze energie opwekken, opslaan, gebruiken of delen. www.enecogroep.nl