Amsterdam,
23
februari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Grootste windpark van Nederland op museumplein

Samenvatting

Vanaf vandaag sieren vijfduizend windmolens het Museumplein. Daarmee is middenin Amsterdam het grootste windpark van Nederland op land ontstaan. De windmolens op het Museumplein staan symbool voor de groeiende vraag naar windenergie in Nederland.

Vanaf eind vorig jaar heeft Eneco, als grootste leverancier van windenergie in de Benelux, een nieuw product HollandseWind. Daarmee kunnen klanten energie afnemen afkomstig van windparken in eigen land. De gemiddelde windsnelheid bepaalt de korting die klanten op hun energierekening krijgen.

Wind van eigen bodem
Eind vorig jaar konden klanten voor het eerste kiezen voor HollandseWind. Veel klanten hebben dat reeds gedaan. Voor HollandseWind is de elektriciteit uit drie windparken beschikbaar. Inmiddels zijn twee van de drie parken uitverkocht. De overstap van deze klanten is goed voor een besparing van 13.000 ton CO2. Uit het succes van het HollandseWind product blijkt dat consumenten steeds meer belang hechten aan de herkomst van energie: het liefst zo schoon mogelijk en in Nederland geproduceerd.

HollandseWind voor bedrijven
Behalve voor particulieren is HollandseWind nu ook beschikbaar voor bedrijven. Met dit product is Eneco de eerste grote energieleverancier met een Milieukeur.

De windmolens op het Museumplein zijn duurzaam geproduceerd en worden aan het eind van de actie door Eneco verwijderd.

Deel deze release

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn

Laatste nieuws