Eindhoven,
21
juni
2017
|
17:44
Europe/Amsterdam

Gezinsauto op zonne-energie kan nu slim laden

De nieuwe Stella Vie aangesloten op slim laden technologie

Vandaag werd Stella Vie gepresenteerd, een 5-persoons gezinsauto die volledig op zonne-energie kan rijden. Nieuw aan deze auto is de slim laden technologie van Jedlix, een onderdeel van Eneco Groep. Hiermee kan de auto op het juiste moment laden wanneer er een overschot is aan energie. Daarnaast kan de applicatie ook ontladen wanneer er een tekort is, wat weer voordelig kan zijn voor de portemonnee. Zo werken Eneco Groep en Solar Team Eindhoven er naar toe de futuristische zonneauto in de nabije toekomst beschikbaar te maken voor ieder gezin.

De Stella Vie is voorzien van een grote batterij, die energie kan opslaan en kan gebruiken wanneer nodig. Zo kan een opgeladen auto op een zonnige dag de afstand van 1.000 km afleggen. Naast het slim laden met Jedlix is het nu ook mogelijk Stella Vie te koppelen aan de energie huishouding thuis via de slimme thermostaat Toon. Door deze koppeling aan Toon is er inzicht hoeveel energie de auto heeft opgewekt en heeft geleverd aan het huis. Met de slimme technologie en services van Eneco Groep aan Stella Vie laten we zien dat wanneer we onze elektrische auto aan ons thuisnet koppelen er een heel nieuw energiesysteem ontstaat.

Beide organisaties delen dezelfde missie dat iedereen kan worden voorzien van energie uit 100% duurzame bronnen. Als pionier in de energietransitie ziet Eneco Groep het als zijn rol om mensen te inspireren en stimuleren te kiezen voor elektrisch vervoer. Mobiliteit zorgt immers alleen al wereldwijd voor 18% uitstoot, smog in de steden en een ongezond leefklimaat. Solar Team Eindhoven bestaat uit 23 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, die zich fulltime inzetten om een gezinsauto te bouwen die volledig op zonne-energie kan rijden. De gezinsauto wordt niet alleen voor de toekomst gebouwd, maar Stella Vie strijdt om de wereldtitel in de World Solar Challenge 2017 in Australië.