Rotterdam,
13
oktober
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Fiets nr1 voor de boodschappen

Bijna driekwart van de Nederlanders gebruikt de fiets één of meerdere keren per week voor het doen van boodschappen. Dat blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Eneco onder ruim 500 respondenten.Belangrijkste reden om de fiets te pakken is dat het vaak sneller gaat dan met de auto. Ook milieu en duurzaamheid motiveren om de fiets te pakken. Opvallend is dat inwoners van de grotere steden vaker aangeven nooit op de fiets boodschappen te doen dan mensen uit landelijker gebieden.


Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de afweging voor het gebruik van de fiets. Meer dan de helft van de respondenten vindt dat ze bewust omgaat met energie en milieu. Vooral mensen die vaak de fiets pakken bij het boodschappen doen, vinden zichzelf bewust.Eneco stimuleert het gebruik van de fiets als duurzaam alternatief voor de auto. Want fietsen is goed voor onszelf, en voor het milieu. Eneco is fan van duurzaam, dus fan van fietsen.

CO2 besparen

Door nog vaker de fiets te pakken in plaats van de auto kunnen we in Nederland heel wat CO2-uitstoot besparen. Als iedere Nederlander één keer per week de auto laat staan en met de fiets de boodschappen doet, levert dit in Nederland een besparing van 137.000 ton CO2 uitstoot per jaar op. Dit staat gelijk aan de jaarlijkse uitstoot aan CO2 van 15.000 gezinnen bij het energiegebruik in huis en voor transport. In de grote steden is op dat vlak dus nog heel wat te winnen.

Nederland Fietsland

Nederland blijft een echt fietsland. Uit het onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlanders dagelijks gebruik maakt van de fiets. Zij trappen naar het werk of de winkel, maar ook lichaamsbeweging of simpelweg plezier worden als redenen genoemd om op het zadel te klimmen. In het algemeen pakken mannen vooral de fiets uit sportieve redenen, vrouwen eerder voor dagelijkse activiteiten, zoals boodschappen.

Innovatieve Fietskrat

Vanaf deze maand introduceert Eneco de Fietskrat om het boodschappen doen op de fiets nog makkelijker te maken. Het krat kan aan het stuur of de bagagedrager worden bevestigd en rolt eenvoudig mee de supermarkt in. Eenmaal vol geladen, wordt het krat weer aan de fiets bevestigd. De Eneco fietskrat is volledig recyclebaar. Deze maand krijgen nieuwe klanten die een 3-jarig contract sluiten voor levering van groene stroom en gas een Eneco Fietskrat cadeau samen met een boodschappencheque t.w.v. 60 euro te besteden bij Jumbo supermarkten. Ook voor bestaande klanten zijn de kratten beschikbaar via eneco.nl/speciaalvoorklanten.