Rotterdam,
31
mei
2019
|
08:30
Europe/Amsterdam

Energietarieven dalen

Goed nieuws voor Eneco klanten met een variabel tarief: de energietarieven dalen aanzienlijk. Een gemiddelde Eneco klant, met een verbruik van 2800 kWh en 1200 m3, gaat er daardoor ongeveer 133 euro per jaar op vooruit.

Wilko Schuijff, verantwoordelijk voor inkoop bij Eneco: ‘In vergelijking met eind vorig jaar zijn de inkoopprijzen voor energie flink gedaald. Die daling werd veroorzaakt door een groot aanbod van gas op de markt. Zowel Azië, de VS als Europa hebben een warme winter achter de rug. De gasvoorraden in Europa bleven daardoor op peil terwijl er tegelijkertijd veel vloeibaar gas uit Azië en de VS onze kant op kwam. Dat zorgde voor een lagere inkoopprijs van gas. Die lagere gasprijs heeft op zijn beurt weer invloed op de inkoopprijs van elektriciteit.’

Door slim in te kopen kan Eneco haar klanten laten meeprofiteren van deze ontwikkelingen op de groothandelsmarkt. De verbruikstarieven voor klanten met een contract voor onbepaalde tijd gaan daarom per 1 juli omlaag. Klanten ontvangen in de eerste weken van juni bericht over de nieuwe tarieven.