Sint-Oedenrode,
24
maart
2014
|
10:21
Europe/Amsterdam

Eneco reikt prijs uit aan een van de winnaars

Energiestrijd Zorghuizen toont potentiële besparing

Samenvatting

Zorghuis Odendael uit Sint-Oedenrode heeft de Energiestrijd Zorghuizen gewonnen. Afgelopen vrijdag maakten Urgenda, corporatie Habion en adviesbureau Meneer de Leeuw de exacte besparingscijfers bekend van deze energiebesparingswedstrijd. Drie maanden lang gingen zestien zorghuizen met elkaar de competitie aan om zoveel mogelijk energie te besparen en comfort te behouden. Het winnende zorghuis realiseerde een besparing van € 70 per bewoner. 

Zorghuizen kunnen, zo bleek uit de vorige Energiestrijd, met gemak zo’n 10% besparen op hun energieverbruik.  Voor de 1900 zorghuizen in Nederland zou dit omgerekend naar geld in totaal om een slordige 20 miljoen euro gaan. In een tijd dat de zorg steeds duurder wordt en zorghuizen aan alle kanten met bezuinigingen worden geconfronteerd, is dit dus een belangrijke besparingspost. Energiebesparing levert zo een duurzame bijdrage aan betaalbare zorg.  

Naast de prijs voor de winnaar die het meest heeft bespaard op elektriciteit en gas samen, loofden energiebedrijf Eneco en infraroodproducent ThermIQ extra prijzen uit. Marijke Vos van Eneco overhandigde een cheque aan woonzorgcentrum Padua – De Wever voor extra advies om nog meer te kunnen besparen. Zij wonnen 10 uur consultancy op basis van hun besparing van 5.600 euro in drie maanden, waarvan 25% op gas en 13% op elektriciteit.