Rotterdam,
24
februari
2023
|
09:32
Europe/Amsterdam

Eneco’s variabele stroomtarief onder prijsplafond in april

Variabele tarieven jan-april 2023 NL

De groep Eneco klanten die in april een nieuw variabel tarief ontvangt, krijgt voor stroom een tarief onder het prijsplafond. De tarieven zijn vastgesteld op € 1,49999 per m3 gas en op € 0,39444 per kWh voor stroom, inclusief energiebelasting en 21%  btw. Met dit tarief gaan klanten circa 50%* omlaag ten opzichte van hun huidige tarief.

“Wij zetten ons altijd in om klanten zo snel mogelijk mee te laten profiteren van dalende energieprijzen. Het is nu mogelijk om het stroomtarief onder het prijsplafond aan te bieden. Dat is fijn voor onze klanten, want in de periode van april tot en met juni heeft stroom meer invloed op de energiekosten. Daarnaast besparen we direct op de overheidsuitgaven voor het prijsplafond”, aldus Selina Thurer, Chief Customer Officer bij Eneco. “Al eerder lieten wij weten dat het dankzij de dalende markt ook weer mogelijk is om een vaste prijs contract aan te gaan. Een interessante optie voor alle consumenten die op zoek zijn naar iets meer zekerheid over hun energiekosten.”

Dalende lijn 
Na een piek in de energietarieven in oktober vorig jaar, zijn de variabele tarieven nu al weer zes maanden dalend. Sinds het begin van 2023 zijn de tarieven inclusief belastingen al met ruim de helft afgenomen.

Het variabele tarief voor april gaat voor ongeveer eenderde van de klanten met een variabel contract gelden. Klanten ontvangen de tariefinformatie 30 dagen voor de datum waarop het nieuwe tarief ingaat.

*Het tarief voor deze groep klanten is momenteel € 3,04255 per m3 voor gas en € 0,75780 per kWh voor stroom.