Rotterdam,
28
april
2014
|
10:00
Europe/Amsterdam

Na overname Prosolar

Meer zonne-energie beschikbaar voor Belgische klanten Eneco

Samenvatting

Met de ondertekening van het contract voor de overname van Prosolar heeft Eneco in één keer 28 zonne-installaties toegevoegd aan haar Belgische zon-vermogen, goed voor 8MWp per jaar. Door de overname groeit de opwek van zonne-energie in België van 24 naar 32 MWp en neemt Eneco daarmee de tweede plaats in van grootste zonne-energieproducenten in België.

De zonne-installaties bevinden zich in het meest westelijke deel van Vlaanderen en staan voornamelijk op de daken van agrarische bedrijven. Per jaar produceren ze zo’n 7,4 GWh aan energie. Dit komt overeen met het energieverbruik van ruim 2.000 huishoudens. 

In 2013 breidde Eneco het aantal zonne-energieprojecten en afnamecontracten in België en Frankrijk flink uit; van 18 naar 42 MWp. Binnenkort wordt het eerste zonnepark van Eneco in Groot-Brittannië opgeleverd. De 10 MWp die dit park opwekt, zal rechtstreeks worden geleverd aan de Honda-fabriek in Swindon.

Wij zijn heel erg tevreden met de acquisitie van de Prosolar-portfolio. Tijdens het acquisitieproces hebben we ons onderscheiden van de concurrenten door de toegevoegde waarde die we gebracht hebben op onder meer technisch en juridisch vlak. Zo werd een aantal contracten met dakeigenaren heronderhandeld en verbeterd. En op enkele installaties werden optimalisaties geïmplementeerd die de elektriciteitsproductie in de toekomst zullen doen stijgen. Verder gaan we alle dakeigenaren in de nabije toekomst bezoeken en de mogelijkheden bekijken om ook gas en elektriciteit te verkopen, of andere energie gerelateerde initiatieven met hen op te nemen.
Paul Minjauw, Directeur zon België