Rotterdam,
09
december
2014
|
09:46
Europe/Amsterdam

Eneco wederom meest duurzame grote energieleverancier

Samenvatting

Van de grote energiebedrijven is Eneco wederom het meest duurzaam. Dit blijkt uit een onderzoek dat de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos en Natuur & Milieu deze week presenteerden.

Beoordeling
De vier organisaties beoordeelden 32 energieleveranciers op investeringen in stroomopwekking, productie, levering en inkoop van stroom. Hierdoor ontstaat een ranglijst, waarop Eneco de zevende plaats inneemt. Met afstand de hoogste notering van de 5 grootste Nederlandse energiebedrijven. Ook in de voorgaande Ranglijst Duurzaamheid Energieleveranciers kwam Eneco als meest duurzame grote energiebedrijf uit de bus.

Wind en zon
Eneco scoort met name hoog vanwege haar investeringen in duurzame energieopwekking in Nederland, bijvoorbeeld door de bouw van grote windparken op zee en de installatie van vele tienduizenden zonnepanelen op de daken van consumenten en bedrijven. Ook scoren we goed omdat we niet investeren in kolen- of kerncentrales.

Duidelijk over duurzaamheid
Het is de tweede keer dat de Consumentenbond, Hivos, Natuur & Milieu en Greenpeace gezamenlijk energiebedrijven op de Nederlandse markt op duurzaamheid laten beoordelen. Met deze ranglijst willen zij de energiemarkt transparanter maken, zodat consumenten en bedrijven een weloverwogen keuze voor een energieleverancier kunnen maken.

Lees het rapport
Lees het onderzoeksrapport 'Onderzoek duurzaamheid elektriciteitsleveranciers'

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op Consumentenbond.nl. Of bekijk het item van Kassa Groen, die op 8 december aandacht besteedden aan de ranglijst.