Rotterdam,
12
maart
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Eneco verlengt licentie Eneco Tour tot en met 2016

Samenvatting

De Eneco Tour maakt minimaal tot en met 2016 onderdeel uit van de UCI WorldTour. Nederland en België zijn hiermee ook de komende jaren in de zomermaanden gegarandeerd van een meerdaagse wielerwedstrijd op het allerhoogste niveau. Eneco is  hiermee, na dit jaar, weer voor vier edities hoofdsponsor en naamgever van het evenement.

De licentiecommissie van de UCI maakte vandaag bekend dat de UCI World Tour licentie voor de periode van vier jaar (2013-2016) aan Eneco is toegekend. Jeroen Overgoor, directeur Communicatie en Public Affairs van Eneco: “De Eneco Tour is in de laatste drie jaar sportief, organisatorisch en in de breedte sterk gegroeid. Het goede gevoel dat wij bij het evenement hebben is bevestigd door de UCI en de licentiecommissie. Voor ons uiteraard belangrijk, omdat wij wielrennen op het hoogste niveau aan willen bieden in Nederland en België. De Eneco Tour is voor ons een zeer belangrijk evenement binnen onze sponsorstrategie Fan van Duurzaam, dus Fan van Fietsen. Naast het algemeen publiek, genieten veel klanten en relaties van Eneco in Nederland en België iedere zomer van de Eneco Tour”.
De Eneco Tour wordt dit jaar verreden van 6 tot en met 12 augustus. Voor het eerst zal er een ploegentijdrit verreden worden, in en rondom Sittard-Geleen. Hiermee wordt een link gelegd met het WK Limburg 2012. De finish op 12 augustus zal plaats vinden op de Muur van Geraardsbergen. Het volledige routeschema zal naar verwachting binnen een maand bekend worden.

Breedtesport en duurzaamheid gewaardeerd door UCI
Rondom de volledig klimaatneutraal georganiseerde Eneco Tour krijgen niet alleen de professionals de mogelijkheid om in actie te komen. In de Eneco KidsRides in de verschillende finishplaatsen en tijdens de TeamTijdrit kunnen respectievelijk kinderen en volwassenen zelf ervaren hoe het is om in een UCI WorldTour omgeving in actie te komen. Rob Discart, koersdirecteur Eneco Tour: “De verantwoordelijken van de UCI waren afgelopen editie te gast. In het advies dat zij uitbrachten richting de licentiecommissie, kwamen onze aanpak op het gebied van duurzaamheid en de aanvullende breedtesportactiviteiten sterk naar voren. Een teken dat wij op dat punt een belangrijk voorbeeld vormen in de wielerwereld.”

Deel deze release

Laatste nieuws