Rotterdam,
11
mei
2016
|
16:43
Europe/Amsterdam

Eneco verlaagt voor achtste keer op rij tarieven

Klant ongeveer 100 euro goedkoper uit

Samenvatting

Eneco-klanten met een energiecontract voor onbepaalde tijd betalen vanaf 1 juli opnieuw minder voor hun energie. Een gemiddelde klant* betaalt op jaarbasis ongeveer 100 euro minder. Dit komt met name door een lager gastarief.

De lagere gas- en elektriciteitstarieven zijn het gevolg van dalende prijzen op de groothandelsmarkt waar Eneco voor haar klanten energie inkoopt. Eneco berekent voor de achtste keer op rij deze lagere inkoopprijzen door aan haar klanten.

Klant kan nog meer besparen
Eneco biedt klanten verschillende mogelijkheden om nog meer te besparen. Een extra jaarlijkse besparing tot 250 euro is bijvoorbeeld mogelijk door de installatie van een warmtepomp zoals de WarmteWinner. Ook de slimme thermostaat Toon kan helpen om inzicht te krijgen in wat de grootste energieslurpers binnen het eigen huishouden zijn. De klant kan dan actief zijn eigen energiegebruik aanpassen en zo geld besparen.

* Het gemiddelde verbruik van een Eneco-klant is 1.400m3 gas en 3.100 kWh elektriciteit. Dit is lager dan het landelijk gemiddeld verbruik.