Rotterdam,
01
januari
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eneco verlaagt opnieuw tarieven stroom en gas

Eneco met 15% lagere verkoopprijs voor elektriciteit en 1% voor gas weer goedkoopste van grote energiebedrijven

Per 1 januari 2010 verlaagt Eneco de variabele tarieven voor de levering van zowel stroom als gas. Dit is, na de wijziging van juli, de tweede keer op rij dat de tarieven dalen. Voor stroom zien we een daling van maar liefst 15%. Ook voor gas zien we een lichte daling, terwijl de gasprijzen afgelopen zomer al met ruim 30% daalden. Eneco is hierdoor weer de goedkoopste van de drie grote energiebedrijven.

Nu al voordeel met de Garantieprijs

Consumenten hoeven echter niet tot 1 januari te wachten voordat ze kunnen profiteren van lagere tarieven. De verlaging van de tarieven is namelijk al doorberekend in de huidige Garantieprijscontracten. Met een Garantieprijscontract heeft de klant zekerheid voor langere termijn, en dat tegen een op dit moment zeer scherpe prijs.

Duurzame energie

Eneco kiest bewust voor een duurzame strategie. Zo zijn de tarieven voor Ecostroom® gelijk aan die van gewone elektriciteit. Daarnaast investeren wij volop in duurzame energieprojecten, zoals zelfstandige biomassacentrales en nieuwe windparken op land en op zee. Die inspanningen blijven niet onopgemerkt. In oktober 2009 riep Greenpeace Eneco namelijk opnieuw uit tot schoonste energieproducent van Nederland. Dit bewijst dat duurzaam niet duurder hoeft te zijn.