Rotterdam,
04
augustus
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eneco toont duurzame projecten in dierentuin

Ruim 50.000 Eneco-klanten gratis naar diergaarde Blijdorp

Voor het derde achtereenvolgende jaar nodigt energiebedrijf Eneco een deel van haar klanten uit voor een evenement onder de naam ‘Dagje Vooruit’. Met dit evenement laat Eneco haar klanten kennismaken met duurzame energie, gekoppeld aan een leuk dagje uit. In Diergaarde Blijdorp krijgen de klanten dit jaar bij de diverse dierenverblijven uitleg over de verschillende vormen van duurzame energie en kunnen ze zelf van dichtbij ervaren hoe het werkt. Totaal maken ruim 50.000 klanten gebruik van de uitnodiging van Eneco. Hiermee is het een van de grootste evenementen speciaal voor klanten in Nederland.

Tijdens de in totaal zes ‘Dagjes Vooruit’ in de maand augustus (op 4 augustus is de start) krijgen Eneco-klanten op verschillende plekken een kijkje achter de schermen. Zo is er bij het olifantenverblijf uitleg over biogas. En bij de houtsnipperkachel bij het giraffenverblijf kunnen de handen uit de mouwen door zelf houtsnippers te verzamelen. Ook de waterzuiveringsinstallatie van het Oceanium is te bezichtigen. En onder het spoorviaduct staat een enorme ventilator, zodat bezoekers zelf de kracht van wind kunnen ervaren.

Duurzaam Blijdorp

Eneco levert al jaren groene stroom aan Diergaarde Blijdorp en heeft er bijzondere projecten gerealiseerd, zoals de 3400 zonnepanelen die het dak van het Oceanium bedekken. Blijdorp gebruikt de opgewekte elektriciteit ondermeer voor de koeling van het pinguïn-verblijf. Diergaarde Blijdorp en Eneco bekijken samen continue de mogelijkheden om de energie in het dierenpark zo natuurlijk mogelijk op te wekken.

Klantwaardering

Eneco is gestart met een campagne waarin de klantwaardering centraal staat. Het mooiste bewijs van klantwaardering is het ‘Dagje Vooruit’ speciaal voor Eneco-klanten. Tevens kunnen Eneco-klanten gebruik maken van exclusieve voordelen. Alle voordelen hebben te maken met energie, duurzaamheid of milieu. Eneco brengt ze samen in het nieuwe ‘Speciaal voor klanten’ platform op eneco.nl/speciaalvoorklanten.