Rotterdam,
15
mei
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Eneco's tweede offshore windpark heet Eneco Luchterduinen

Inwoner noordwijk legt relatie tussen modern windpark en lokale geschiedenis

Samenvatting

Eneco heeft een naam gekozen voor haar nieuwe windpark op de Noordzee, ter hoogte van Noordwijk in vak Q10. Uit zo’n 150 inzendingen met voorstellen van bewoners uit de kustplaatsen kwam de naam Eneco Luchterduinen als winnaar naar voren.

Joop van der Linden, uit Noordwijk, kwam op deze naam door een link te leggen tussen de locatie van het windpark en de historische omschrijving Luchterduinen van het duingebied op de tegenover liggende kust.  Van der Linden werd vandaag door Eneco beloond in het Cultuurcafé nabij de vuurtoren in Noordwijk.

Eneco wilde graag de bewoners van de kustplaatsen zoals Noordwijk en Zandvoort betrekken bij de naamgeving van het park dat in 2015 duurzame elektriciteit voor 135.000 huishoudens gaat  produceren. Daarvoor deed het energiebedrijf een oproep in een advertentie in de regionale media. Met als prijs voor de winnaar een ballonvaart voor 2 personen in een ballon van het WNF, de natuurorganisatie waar Eneco mee samenwerkt. Dat leverde vele creatieve inzendingen met vaak een historische achtergrond op.  Winnaar Joop van der Linden, motiveerde zijn voorstel als volgt: ”Het windpark ligt 23 km uit de kust ter hoogte van Noordwijk en Zandvoort. Het kustgebied tussen deze plaatsen had in het verre verleden de naam Luchterduinen.  Dit windpark draagt bij aan de bescherming van de kust tegen een stijgende zeespiegel, net als de duinen.  Dat maakt de naam Luchterduinen dubbel toepasselijk”.

De prijswinnaar stuurde zijn voorstel voor de naam van het windpark  naar Eneco,  hoewel hij al wist dat hij de ballonvaart als prijs niet wilde winnen: hij heeft namelijk hoogtevrees. Dat hij toch met een inzending kwam, motiveert Joop van der Linden met  “Ik juich de  komst van het nieuwe windpark van harte toe.  We kunnen deze schone vorm van energie niet negeren. In plaats van een ballonvaart, heeft Eneco ervoor gekozen om een waardebon voor een aantal overnachtingen in B&B’s op cultureel erfgoed als een meer toepasselijke beloning uit te reiken aan winnaar Van der Linden.  Hij kreeg deze beloning uit handen van Ruben Dijkstra, projectleider bij Eneco.

De nieuwe naam wordt ook gebruikt bij twee zeilevenementen

Bij de onthulling van de naam van het windpark Eneco Luchterduinen maakte Eneco ook bekend dat het twee zeilwedstrijden gaat sponsoren dit jaar. Namelijk het Eneco Luchterduinen Kustzeilevenement wat op 23 en 24 juni door Zeilvereniging Noordwijk georganiseerd wordt en de Eneco Luchterduinen Race (voorheen Nam Rem Race) welke op 18 en 19 augustus door Watersport Vereniging Zandvoort georganiseerd wordt.  Daarnaast worden de jeugdteams van deze twee verenigingen en het jeugdteam van de Katwijkse Watersportvereniging Skuytevaert door Eneco ondersteund met zeilkleding.

Deel deze release

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn

Laatste nieuws