Rotterdam,
17
januari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Eneco's revolutionaire energiedisplay biedt klant écht inzicht

Eneco introduceert Toon, een interactieve thermostaat

Samenvatting

Energiebedrijf Eneco presenteert vandaag Toon, een thermostaat die actueel inzicht geeft in energieverbruik en -kosten. De consument staat zo zelf aan het roer, en dat maakt besparen eenvoudig. Toon beschikt over een gebruiksvriendelijk touchscreen en slimme functies als een actieve melding die bijbetaling kan voorkomen. Maar het biedt ook weer- en verkeersinformatie, zoals een buienradar. Toon is ontwikkeld in samenwerking met Quby en Prodrive, twee hoogstaande Nederlandse hightech bedrijven.

De energierekening is voor veel mensen een black box. Ze hebben geen idee hoeveel gas en stroom ze verbruiken en welke apparaten daar verantwoordelijk voor zijn. Eneco vindt het belangrijk dat klanten inzicht hebben in hun energieverbruik en -kosten. Met Toon kan dat inzicht eenvoudig en overzichtelijk realtime verkregen worden. Daarmee past Toon perfect in de duurzame strategie van Eneco om samen met haar klanten te werken aan een duurzame toekomst. 

Live Updates                                                                                                                                   
Toon biedt alle functies die van een moderne thermostaat verwacht mogen worden. Wat de thermostaat bijzonder maakt en onderscheidt van andere aanbieders, zijn de Live Updates. Deze updates maken de informatie persoonlijk. Via internet maakt Toon contact met Eneco en vergelijkt werkelijk verbruik met het door Eneco ingeschatte verbruik waar het maandbedrag op gebaseerd is. Toon laat met behulp van eenvoudige grafieken en staafdiagrammen exact zien hoeveel gas- en stroom op dat moment verbruikt wordt; of dit veel of weinig is en hoe zich dit verhoudt tot het verbruik over de afgelopen dagen, weken of maanden. Het verbruik wordt daarbij op basis van de persoonlijke energietarieven ook in euro’s vermeld. Zo ontdekt de gebruiker welke apparaten verantwoordelijk zijn voor het verbruik en krijgt hij grip op het sluipverbruik. 

Van inzicht naar grip
Naast het verbruik houdt Toon ook de energiekosten in de gaten; het maakt de kosten van het dagelijkse energieverbruik inzichtelijk en geeft actieve meldingen om bijbetaling op de jaarnota te voorkomen. Zo hoeft niemand aan het eind van het jaar voor verrassingen komen te staan. Het geven van inzicht staat bij Toon centraal. Annemarie van Gaal, ondernemer en TV-persoonlijkheid, kreeg vandaag de eerste Toon overhandigd. Zij verwacht dat gezinnen door het inzicht minimaal 10% gaan besparen op hun energiekosten. Toon is vanaf dit voorjaar verkrijgbaar.

Uit ervaring weet ik dat het bijhouden van een kasboek inzicht geeft en helpt om bewuster om te gaan met je uitgaven. Met Toon verwacht ik dan ook dat gezinnen minimaal 10% gaan besparen op hun energiekosten.
Annemarie van Gaal, ondernemer en TV-persoonlijkheid
Toon past perfect in onze duurzame strategie, omdat wij samen met klanten willen werken aan verduurzaming. Dit start met inzicht. Toon is een innovatief product dat makkelijk te bedienen is en klanten in staat stelt om grip te krijgen op hun energieverbruik.
Hans Valk, directeur Eneco Retail

Deel deze release

Laatste nieuws