Rotterdam,
29
juli
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eneco organiseert nieuwe reeks KidsRides op finishlocaties Eneco Tour

Kidsride biedt dagje uit voor het hele gezin

Tijdens de Eneco Tour in augustus organiseert energiebedrijf Eneco samen met Leontien Zijlaard-Van Moorsel en Michael Boogerd een nieuwe reeks KidsRides. De KidsRide is een jaarlijks terugkerend fietsevenement voor kinderen én hun ouders en maakt onderdeel uit van de Eneco Tour. Onder leiding van de voormalig Olympisch en Wereldkampioene en de bekende voormalige toprenner kunnen kinderen zelf ervaren hoe het is om als misschien wel nieuwe topper over het wielerparcours te fietsen. Hiermee biedt Eneco kinderen een bijzondere en leerzame ervaring en wil zij het fietsen bij de jeugd onder de aandacht brengen.Want naast fietsen is De KidsRide een energieke ervaring en een ontdekkingstour naar energie. Hiermee wil Eneco kinderen meer leren over de werking van energie en stimuleren om wat vaker de fiets te pakken. Fietsen is goed voor onszelf en goed voor het milieu. Dus als we het allemaal wat vaker doen, dan gaan zowel de mens als het milieu er merkbaar op vooruit.

KidsRides

De KidsRides vinden plaats tijdens de Eneco Tour van 17 t/m 24 augustus in de gemeenten Steenwijk, Rhenen, Roermond en Sittard-Geleen. Kinderen van 7 t/m 12 jaar worden uitgedaagd om de laatste 5 km van het officiële finishparcours van de Eneco Tour te rijden. De KidsRide is geen wedstrijd, om de ervaring toch zoveel mogelijk aan te laten lijken op een professionele tour worden de deelnemende kinderen begeleid door voormalig Olympisch en Wereldkampioene Leontien Zijlaard – Van Moorsel en de 2 jaar geleden als actieve profrenner gestopte Michael Boogerd en een echte wielerkaravaan, met een tourdirecteur, motards en de service médicale. Na afloop van de tocht kunnen kinderen samen met hun ouders terecht voor educatieve attracties in de KidsArea. Hier kunnen de kinderen een ‘ride’ maken in het laboratorium van Professor Opgewekt en alles leren over (het opwekken van) energie. Vanuit de KidsArea hebben de ouders tevens goed zicht op de finish van de profwielrenners, die wat later plaats vindt.

Finishlocaties van Eneco Tour

In 2010 worden de KidsRides georganiseerd op en rondom de Nederlandse finishlocaties van de Eneco Tour.

 

Dinsdag 17 augustus Steenwijk start 12.00 uur 
Woensdag 18 augustus   Rhenen start 14.45 uur
Zaterdag 21 augustus   Roermond start 14.00 uur
Zondag 22 augustus   Sittard start 14.00 uur

Eneco en Leontien Zijlaard - Van Moorsel en Michael Boogerd nodigen kinderen uit deze regio’s van harte uit om het spektakel bij te wonen.