Rotterdam,
27
oktober
2021
|
10:10
Europe/Amsterdam

Eneco neemt klanten over van financieel in zwaar weer verkerend Welkom Energie

Eneco neemt per 1 november aanstaande het klantenbestand van Welkom Energie over. Welkom Energie is in financiële problemen gekomen door de hoge prijzen voor gas en elektriciteit op de huidige energiemarkten en heeft de ACM verzocht haar leveringsvergunningen voor gas en elektriciteit in te trekken omdat zij niet meer aan de leveringsvergunningsvoorwaarden kan voldoen. De ACM heeft na beoordeling van het verzoek de leveringsvergunningen voor Welkom Energie per 26 oktober ingetrokken.

De overname door Eneco biedt de klanten van Welkom Energie zekerheid van levering in de huidige marktomstandigheden en een snelle en probleemloze overgang.

Voor Welkom Energie was duidelijk dat aankomende winter de leveringszekerheid niet meer kon worden gegarandeerd. De vorige winter was kouder dan normaal waardoor Welkom Energie meer verbruik heeft moeten voorfinancieren dan gepland. De onverwacht explosief stijgende energieprijzen hebben ervoor gezorgd dat Welkom Energie niet voldoende kapitaal heeft om de komende winter het verbruik voor te financieren. Intrekking van de leveringsvergunning betekent dat bestaande contracten en voorwaarden worden beëindigd. Klanten krijgen wel hun eindafrekening van Welkom Energie.

Eneco zal vanaf 1 november alle klanten van Welkom Energie van energie voorzien. Gelet op de veranderde markt met veel hogere inkoopprijzen zijn de tarieven hoogstwaarschijnlijk hoger dan hun oude contract.

Overigens staat het klanten vrij om na 30 dagen (vanaf 1 november) naar een andere aanbieder over te stappen.

Welkom Energie heeft vandaag al haar klanten geïnformeerd.