Rotterdam,
28
januari
2020
|
08:00
Europe/Amsterdam

Eneco Nationaal Partner Eurovisie Songfestival 2020

Samenvatting

Eneco is Nationaal Partner van het Eurovisie Songfestival 2020. De duurzame Nederlandse energieonderneming is de derde nationale partner die zich, naast de BankGiro Loterij en Corendon, aan het muzikale evenement verbindt. 

Het partnership met het Eurovisie Songfestival sluit goed aan bij de andere samenwerkingsverbanden van Eneco, vertelt Hans Peters, Chief Customer Officer van Eneco: “Dankzij onze samenwerking met de luchthavens van Amsterdam en Rotterdam en met de vervoerders NS en RET leveren we al groene stroom aan de terminals, treinen, trams, elektrische bussen en metro’s. Daardoor kunnen de bezoekers van het Eurovisie Songfestival op een duurzame manier van en naar Rotterdam reizen. Ook het muziekspektakel zelf draait straks op groene stroom, mede dankzij de 3.000 zonnepanelen die we de komende maanden op het dak van Rotterdam Ahoy gaan installeren.”

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats in de thuisstad van Eneco, Rotterdam. Peters: “Ik ben er trots op dat we samen met onze partners een steentje bij kunnen dragen aan dit fantastische Rotterdamse feest.”

“Deze samenwerking met Eneco is voor ons een belangrijke stap richting het realiseren van een onvergetelijk en zo duurzaam mogelijk Eurovisie Songfestival 2020. We hebben er alle vertrouwen in dat deze samenwerking ons evenement de positieve energie geeft die we van Eneco gewend zijn,” aldus Sietse Bakker, Executive Producer Event van het Eurovisie Songfestival 2020.