ROTTERDAM,
28
september
2015
|
13:54
Europe/Amsterdam

Eneco medewerkers demonstreren in Den Haag

Tegen gedwongen splitsing Nederlandse energiebedrijven

Medewerkers van Eneco Groep trekken aanstaande woensdag op naar Den Haag. Dan vindt in de Tweede Kamer een debat plaats over de voorgenomen gedwongen splitsing van de Nederlandse energiebedrijven Eneco en Delta.

Naast vele medewerkers zijn ook vertegenwoordigers van de Centrale Ondernemingsraden en leden van de directie en Raad van Bestuur van Eneco en Delta aanwezig.

Eneco en Delta hebben zich altijd verzet tegen de voorgenomen splitsing. Volgens deze bedrijven is splitsing achterhaald, is Nederland het enige land in Europa dat de splitsing van zijn nationale energiebedrijven doorzet en zal splitsing onvermijdelijk leiden tot verlies van vele honderden banen en vele honderden miljoenen euro's aan investeringskracht in de verduurzaming van de energievoorziening in Nederland.

De demonstratie start om 15.00 uur op het Spuiplein. De medewerkers van Eneco en Delta lopen dan gezamenlijk naar de Hofplaats. Naar verwachting wordt om een 16.00 uur een petitie aangeboden aan vertegenwoordigers van de Tweede Kamer. Het debat staat gepland om 17.00 uur te beginnen in de plenaire zaal.