Rotterdam,
29
november
2018
|
12:23
Europe/Amsterdam

Eneco maakt mbo-studenten warm voor energietransitie met game

Eneco lanceert deze week ‘You’ve got the power’ een game met bijbehorend lespakket waarin mbo-studenten de energietransitie beleven door zelf in de rol te kruipen van een betrokken partij zoals een stadsbestuur of energieleverancier. Door deals te sluiten met alle partijen moeten de studenten ervoor zorgen dat aan het einde van de game het eiland Joulland op 100% duurzame lokaal opgewekte energie draait. 24 leerlingen van de opleiding bouwkunde aan het ROC Midden Nederland in Nieuwegein waren de eerste die de game deze week konden uittesten.

Eneco ontwikkelde de game eerder voor het voortgezet onderwijs en paste deze recent aan voor het mbo in samenwerking met een gespecialiseerde partner. De game is geschikt voor studenten vanaf leerjaar 3 van de niveaus 3 en 4 en sluit aan bij veel verschillende opleidingsrichtingen van natuur en leefomgeving tot techniek en mobiliteit. De game en de lessen kunnen zonder extra ondersteuning door een docent begeleid en gegeven worden.

Goede vakmensen zijn essentieel voor een succesvolle energietransitie maar helaas hebben we daar in Nederland een enorm tekort aan. Dat concludeerde ook de Sociaal Economische Raad (SER) een tijd geleden. Monique Hagenouw, projectleider educatie bij Eneco Groep: ‘Net als de SER zien wij in educatie een belangrijke oplossing voor dit probleem. Met deze game willen we mbo-studenten kennis laten maken met de wereld van energie en de mogelijkheden die er voor hen zijn om in deze sector aan de slag te gaan.’

Eneco biedt een uitgebreid pakket aan educatiematerialen aan voor alle leeftijden en niveaus. Zo is er naast de energietransitie game voor het mbo en het voortgezet onderwijs een variant voor universitaire studenten. Ook geven medewerkers gastlessen duurzame energie op basisscholen. Daarnaast opende Eneco eerder deze maand in Vianen het Eneco EnergieLab, een interactief educatiecentrum over duurzame energie voor brugklassers en leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool.

Kijk voor meer informatie op https://www.enecogroep.nl/wat-we-doen/educatie en op https://youvegotthepower.nl/