Rotterdam,
26
juli
2018
|
10:00
Europe/Amsterdam

Eneco introduceert: Toon aansturen via spraak met Google Assistent

Zonder op te staan van de bank de verwarming een graad hoger of lager zetten? Door de samenwerking tussen Toon en Google Assistent is dat vanaf nu mogelijk. Naast de temperatuur regelen kan je ook al pratend je meterstanden aan Eneco doorgeven. De samenwerking met Google past in de strategie van Eneco om het leven van klanten makkelijker te maken door in te zetten op nieuwe technologieën. Eneco biedt klanten de mogelijkheid om op steeds meer verschillende manieren en middels nieuwe technologieën met Eneco en apparaten zoals Toon te communiceren.

Vandaag wordt de Nederlandstalige variant van Google Assistent gelanceerd. Eneco ontwikkelde hiervoor als launching partner een toepassing waardoor je onder andere met Toon kunt praten. De verwarming zet je voortaan simpelweg een graad lager met woorden als: ‘Oké Google, zet mijn Toon een graadje lager’ en ook de meterstanden geef je gemakkelijk door met spraaktechnologie.

Eneco is continu op zoek naar nieuwe manieren om haar klanten van nog betere service te voorzien. Dat gebeurt onder andere door koppelingen te maken met de technologieën van de toekomst. Zo kun je als Toon gebruiker je Toon al slimmer maken met bijvoorbeeld Philips Hue lampen of door hem te verbinden met Olisto of Homey. En kan je je meterstanden doorgeven via Alexa, facebook messenger en vanaf vandaag dus via de Google Assistent.

Eneco is trots op de samenwerking met Google. Taco van den Elskamp, Customer Digital Lead bij Eneco: ‘We spelen in op de apps en diensten die klanten nu of in de toekomst gebruiken. In de Verenigde Staten is spraaktechnologie via apparaten als Google Home en Amazon Echo al groot; daar zijn al miljoenen van dit soort slimme apparaten verkocht. De verwachting is dat deze trend op korte termijn ook naar Nederland overslaat. Door spraaktechnologie nu al te integreren in onze dienstverlening zijn we daar al helemaal klaar voor’.