Rotterdam / Den Haag,
05
juni
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Eneco introduceert duurzaam sparen

Samenwerking met AEGON Bank van start

Samenvatting

Eneco bouwt samen met haar klanten aan een duurzame samenleving. Daarom introduceert het energiebedrijf BronSparen. Hiermee kunnen klanten van Eneco duurzaam sparen bij AEGON Bank. Het spaargeld wordt voor 100% geïnvesteerd in de meest duurzame bedrijven per sector, waarvan 40% in de duurzame energiesector. Het spaargeld is vrij opneembaar en de rente is op dit moment hetzelfde of zelfs iets hoger dan op een gewone spaarrekening bij veel andere banken.

Logische nieuwe stap
Eneco helpt klanten om energie te besparen en biedt duurzame oplossingen voor hun energieverbruik. Daarnaast richt het bedrijf zich ook op andere diensten die de klant helpen om nog duurzamer te worden. Vanuit die rol is het aanbieden van een duurzame internet spaarrekening een logische stap. Omdat Eneco geen bank is, is de samenwerking gezocht met een solide Nederlandse partner: AEGON Bank.

100% duurzaam
Alle banken gebruiken het spaargeld dat klanten inleggen om te investeren. Uit de opbrengsten van die investeringen betalen ze spaarrente aan de klant. Eneco BronSparen werkt hetzelfde als een gewone spaarrekening. Er is echter één wezenlijk verschil: bij Eneco BronSparen gaat het geld uitsluitend naar bedrijven die in hun sector tot de top van de meest duurzame bedrijven horen. Bij BronSparen gaat het om een selectie van bedrijven uit de DJSI (Dow Jones Sustainability Index) en de MCSI-ESG (Morgan Stanley Capital International -Environmental, Social and Governance). De focus ligt op duurzaamheid in de energiesector: 40% van het spaargeld wordt geïnvesteerd in de meest duurzame bedrijven in de energiesector.

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema voor AEGON Bank. De samenwerking met een vooroplopende partij als Eneco biedt ons de kans om ons verder te ontwikkelen op dat gebied. Duurzaam sparen is een prachtige volgende stap in deze ontwikkeling. En wat ons betreft niet de laatste.
Erik Rutten, CEA AEGON Bank
Met Eneco BronSparen bouwen wij de relatie met onze klanten op het gebied van duurzaamheid verder uit. Dankzij deze samenwerking wordt het voor onze klanten heel makkelijk en aantrekkelijk om op een duurzame manier spaargeld op te bouwen.
Hans Valk, directeur van Eneco Retail

Deel deze release

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn

Laatste nieuws