Rotterdam,
03
maart
2015
|
12:00
Europe/Amsterdam

Eneco installeert 100.000ste Toon

Samenvatting

Bij de familie Dijkstra uit Heemstede is dit weekend de 100.000ste Toon opgehangen. Om deze mijlpaal te vieren maakte 3D ontwerper Joris van Tubergen voor hen een opmerkelijke 3D geprinte Toon cover.

De intelligente thermostaat Toon biedt de klant ieder moment van de dag live inzicht in zijn stroom- en gasverbruik. Uit jaarnota’s blijkt dat Toon-gebruikers zo’n tien procent minder energie zijn gaan verbruiken. Daarnaast wordt Toon continu voorzien van nieuwe functionaliteiten, zoals het op afstand bedienen van de thermostaat, en de koppeling met de Philips Hue lampen. En dit voorjaar nog kunnen Toon-klanten met zonnepanelen hun eigen energieproductie monitoren via Toon.

Eneco introduceerde Toon begin 2012. In juni dat jaar werd het eerste exemplaar geïnstalleerd. Daarna ging het steeds harder; juni vorig jaar hing nummer 50.000 aan de muur, en zaterdag dus al het 100.000e exemplaar.

Ook andere klanten hebben de kans om een eigen 3D-cover te bedenken en te laten printen. Via deze link kunnen ze hun ideeën insturen.

Ik vond het erg leuk om de 3D cover te ontwerpen voor de 100.000e Toon. Juist omdat 3D printen ook zo duurzaam is, net als Toon. Binnenkort is het hopelijk niet meer nodig om allerlei goederen over de hele wereld te transporteren, gewoon lokaal uitprinten heeft de toekomst.
Joris van Tubergen, de eigenaar van het FabLab in Utrecht die de 3D print maakt
Wij hadden geen idee dat we precies de 100.000e Toon besteld hadden, het was vervolgens een erg leuke verrassing dat we samen met onze kinderen, die zoveel van dieren houden, zelf onze 3D cover mochten bedenken.
Leonie Dijkstra
Boilerplate

Over Eneco Groep
Eneco Groep is een groep van bedrijven die internationaal actief is op het gebied van duurzame energie en innovatie. Samen met onze klanten, partners en 3.500 medewerkers werken we aan onze missie: duurzame energie van iedereen. We investeren in windparken, biomassacentrales, warmte en zonneparken om het aanbod van duurzame energie te vergroten. En we ontwikkelen innovatieve producten en diensten, zodat onze klanten zelf de regie nemen over hoe ze energie opwekken, opslaan, gebruiken of delen. www.enecogroep.nl