Rotterdam,
17
november
2014
|
10:00
Europe/Amsterdam

Eneco heeft met gratis e-book ‘Zonnepanelen voor Dummies’ bestseller in handen

In 2 maanden tijd 17.000 keer gedownload

Samenvatting

Er is in Nederland nog altijd een grote behoefte aan informatie over zonnepanelen. Dat blijkt uit het feit dat het gratis e-book ‘Zonnepanelen voor Dummies’ in korte tijd 17.000 keer gedownload is van de site van Eneco. Dat zijn bijna 300 exemplaren per dag.

Voorkant boek

In de bekende, toegankelijke, stijl van de Dummies serie, wordt in het e-book antwoord gegeven op allerlei mogelijke vragen over het zelf opwekken van energie met zonnepanelen. Want er blijken nog veel misverstanden te bestaan over zonnepanelen.

Zo denken drie op de tien Nederlanders ten onrechte dat je met een uur zomerzon méér stroom opwekt dan met een uur winterzon. (Bron: Eneco Energie Monitor 2013). Juist om dit misverstand aan de kaak te stellen, start Eneco de campagne 'Winterpanelen'. Immers, hoewel in de wintermaanden het aantal zonne-uren kleiner is dan in de zomer, laat de zon zich in de winter vaak zien.

Onderwerpen die in ‘Zonnepanelen voor Dummies’ aan bod komen, zijn onder andere:

  • Waarop moet de klant letten bij het kopen van zonnepanelen
  • Hoe zit de offerte in elkaar en waarop kan de klant een leverancier en de producten beoordelen
  • Hoeveel stroom én euro's kan de klant met zonnepanelen besparen
  • Hoe controleert de klant de prestaties van zijn of haar zonnepanelen
  • Hoe worden zonnepanelen gemaakt en zijn ze wel echt duurzaam


Ook staat het boek vol interessante weetjes, zoals:

Elke dag valt er 970 triljoen kWh zonne-energie op de aarde. Terwijl we onze dagelijkse dingen doen, geeft de zon ons gratis energie, zonde om niet te benutten. Met een gemiddeld energieverbruik (in Nederland) van 3.250 kWh per huishouden kun je hiermee 290 miljard huishoudens van zonnestroom voorzien. De wereldbevolking bestaat uit ruim 7,2 miljard mensen.

Het 'Zonnepanelen voor Dummies' e-book wordt ondersteund door Natuur&Milieu.