Rotterdam,
13
juni
2018
|
12:12
Europe/Amsterdam

Eneco Groep geeft komend schooljaar 10.000 leerlingen duurzame energieles

200 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen de Hildegardisschool (Rotterdam), de Wijngaard (Hendrik-Ido-Ambacht) en de Anne Frank School (Bleiswijk) maken vandaag tijdens een megales in Diergaarde Blijdorp kennis met duurzame energie. De les wordt gegeven door medewerkers van Eneco Groep die de kinderen door middel van proefjes, filmpjes en een quiz enthousiast maken voor de energietransitie. Eneco Groep geeft hiermee het startschot voor een jaar waarin ze 10.000 leerlingen duurzame energieles wil geven.

Duurzame energielessen

Basisschoolleerlingen leren tijdens de duurzame energieles in 2 uur tijd van alles over energie. De lessen zijn beschikbaar op 3 verschillende niveaus: groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8. Docenten kunnen het lesmateriaal gratis downloaden via de Eneco Groep website of kunnen een gastles door een medewerker aanvragen. De afgelopen twee jaar gaven Eneco medewerkers al 5500 leerlingen les. Komend schooljaar wil Eneco 10.000 leerlingen lesgeven.

Educatie essentieel voor succes energietransitie

Om de klimaatdoelen uit het Parijs akkoord te halen is goed opgeleid technisch personeel nodig. De Sociaal Economische Raad (SER) concludeerde recent dat we daar in Nederland een groot tekort aan hebben. Monique Hagenouw, projectleider educatie bij Eneco Groep: ‘Net als de SER zien wij in educatie een belangrijke oplossing voor dit probleem. Met onze energielessen zorgen we al op jonge leeftijd voor bewustwording en maken we leerlingen enthousiast voor de sector. Daardoor is diezelfde leerling zich bij een opleidingskeuze in ieder geval bewust van de mogelijkheden die de energietransitie biedt.’

Activiteiten voor elk niveau en elke leeftijd

Naast energielessen voor basisscholen is Eneco ook actief op middelbare scholen en universiteiten. Met de energietransitie games, ‘The Newtonian Shift’ voor studenten en ‘You’ve got the power’ voor middelbare scholieren, kunnen jongeren op een speelse manier de complexiteit van de energietransitie ervaren. Daarnaast opent Eneco later dit jaar een windlaboratorium waar basisschool- en middelbare schoolklassen ontvangen worden om kennis te maken met (wind)energie.

Aanmelden

Een duurzame energieles aanvragen of het lesmateriaal downloaden kan via onderstaande link:

https://www.enecogroep.nl/wat-we-doen/educatie