Rotterdam,
22
augustus
2017
|
13:16
Europe/Amsterdam

Eneco Groep en Zonneplan gaan samen groei in zonnepanelen en batterijen versnellen

Eneco Groep heeft een overeenkomst gesloten met Zonneplan, één van de leidende zonnepanelenleveranciers voor huishoudens in Nederland. Met deze samenwerking verwacht Eneco Groep de groei van zonnepanelen en batterijen in Nederland te versnellen.

Zonneplan is een ambitieuze, leidende partij in zonnepanelen met een aantal winkels in Nederland. Innovatie en persoonlijk advies staan centraal bij Zonneplan. Dit uit zich onder andere in een gemiddelde van 9,2 aan klanttevredenheid en 2 gewonnen Gazelles; een onderscheiding van het Financieel Dagblad voor snelst groeiende onderneming. Eneco Groep en Zonneplan hebben gezamenlijke ambities op het gebied van verduurzaming en verwachten elkaar hierin te versterken door initiatieven zoals Eneco CrowdNett.

CrowdNett: netwerk van thuisbatterijen
Dankzij de introductie van CrowdNett eind 2016 maakt Eneco Groep thuisbatterijen in Nederland steeds aantrekkelijker en helpt het huishoudens mee verduurzamen buiten het eigen huis. Met CrowdNett gebruik je een thuisbatterij om je eigen opgewekte zonne-energie op te slaan, die wordt aangesloten op een netwerk van thuisbatterijen. Het netwerk kan met de gezamenlijk opgeslagen zonne-energie de fluctuaties van het landelijke elektriciteitsnet opvangen. Hierdoor kan bij storingen worden teruggevallen op de gezamenlijk ingewonnen zonne-energie in plaats van op kolencentrales.

LG Chem thuisbatterij
Eneco Groep kan via de samenwerking met Zonneplan nu ook een CrowdNett-pakket met zonnepanelen en een thuisbatterij van LG Chem aanbieden. LG Chem is de grootste producent van lithium-ion thuisbatterijen ter wereld en daarmee een voorloper in de markt. Dankzij Zonneplan breidt Eneco Groep haar assortiment CrowdNett batterijen uit met twee typen LG Chem-batterijen: de LG 7 en de LG 10 thuisbatterij. Eneco bood de Tesla Powerwall al aan om gebruik te maken van CrowdNett. Inmiddels is de Tesla Powerwall 1 uitverkocht. De nieuwe generatie, Powerwall 2, met een verhoogde energie dichtheid, wordt eind 2017 door Eneco aangeboden als onderdeel van CrowdNett.

Internationale ambities
Eneco gelooft sterk in het toepassen van thuisbatterijen, waarbij zowel zonne-energie wordt opgeslagen voor het huishouden zelf, als deze te combineren met diensten voor flexibiliteit, zoals bij CrowdNett. Ook zijn er internationale ambities met CrowdNett. Momenteel wordt samengewerkt met lokale partijen in Duitsland en België om het concept ook daar uit te rollen.