Mechelen,
25
januari
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eneco gaat voor duurzame samenwerking met bouwgroep Cordeel

Het project op de gebouwen van Cordeel te Hoeselt bestaat uit 8656 zonnepanelen en zal jaarlijks 600MWh produceren. Dit is het equivalent van 175 gezinnen en een besparing van 222 ton CO2 per jaar. De twee partijen investeerden samen 2,1 miljoen € in het project en zullen de aankomende jaren nauw samenwerken.

Via de samenwerking wensen ze concrete projecten te realiseren op het gebied van hernieuwbare energie. De ter plaatse opgewekte groene elektriciteit zal rechtstreeks afgenomen worden door de Limburgse bedrijfsgebouwen van Cordeel.

“Wij waren op zoek naar een partij die zowel de levering van duurzame energie als de verschillende technologieën op gebied van hernieuwbare bronnen onder één dak had, bij Eneco vonden we dit met een gezonde geest van ondernemerschap”, aldus Paul Ivens, gedelegeerd bestuurder bij Cordeel.

“De samenwerking met Cordeel liep gedurende heel het project bijzonder vlot”, aldus Michel Davidts, projectmanager en bestuurder van Cordeel-Eneco-Solar. “Hierdoor zijn de plannen om meer samen te werken in een stroomversnelling gekomen”.

De twee partijen hebben de intentie om in de aankomende jaren samen meerdere projecten met verschillende technologieën te realiseren.