Rotterdam,
04
januari
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eneco gaat samen met klant voor duurzaam

Vandaag introduceert energiebedrijf Eneco haar nieuwe reclamecampagne. De nadruk komt nog meer te liggen op het uitdragen van Eneco’s duurzame koers, waarbij de samenwerking met haar klanten en andere betrokkenen centraal staat. De pay-off ‘we gaan vooruit’ maakt plaats voor ‘Samen gaan we voor duurzaam’.

Nieuwe campagne

Met de nieuwe campagne laat het energiebedrijf nog duidelijker zien waar het voor staat: duurzame energie voor iedereen. En dat kan en wil Eneco niet alleen doen. Samen kun je immers meer bereiken, en daarom is ‘samen’ ook een belangrijk onderdeel van de campagne. In de optimistische campagne bevestigt Eneco huidige klanten in hun keuze, door aan te geven dat zij al duurzaam (en dus goed) bezig zijn. Potentiële klanten nodigt het energiebedrijf uit om mee te doen. Het is het eerste zichtbare resultaat van de samenwerking met reclamebureau FHV/BBDO.Met de nieuwe campagne wil Eneco meer onderscheid en herkenbaarheid creëren ten opzichte van de concurrentie. Er wordt gebruik gemaakt van: tv- en radiospots; krantenadvertenties; uitingen op internet; posters in bushokjes; reclame op een groot billboard bij Schiphol en een groot steigerdoek op de zijkant van een kantoorgebouw bij de Willemswerf in Rotterdam. Ook zullen alle retailklanten een persoonlijke mailing in de bus krijgen over de veranderingen.

Groene stroom voor alle retailklanten

Per 1 januari 2011 krijgen alle particuliere en kleinzakelijke klanten die stroom geleverd krijgen via Eneco Retail, groene stroom van Eneco. Om dit te realiseren koopt het energiebedrijf voor deze klanten alleen nog groen in of produceert het zelf de groene elektriciteit. Het aantal groenestroom klanten is hierdoor bij Eneco in één keer ruim verdubbeld.

Klanten denken en doen mee

In de campagne van Eneco figureren een reeks van retailklanten, zakelijke klanten en organisaties die elk op hun eigen manier meedoen aan duurzame energie. Op de campagnewebsite eneco.nl/meedoen is hier meer informatie over te vinden, zoals over de samenwerking van Eneco en het Wereld Natuur Fonds op het gebied van duurzame energie en natuurbescherming.Klanten van het energiebedrijf kunnen actief meedenken en meepraten om tot oplossingen te komen die alle Eneco-klanten verder kunnen helpen. Bijvoorbeeld oplossingen om nog duurzamer met energie om te gaan. Samen kunnen we immers meer bereiken. Klanten van Eneco kunnen zich hiervoor aanmelden op samenvoorduurzaam.nl.