Rotterdam,
12
december
2017
|
14:10
Europe/Amsterdam

Eneco en Zon op Nederland maken zonnestroom nog toegankelijker

Samenvatting

Eneco wil zoveel mogelijk mensen laten profiteren van de voordelen van zelf opgewekte zonnestroom. Met zo min mogelijk ‘gedoe’. Dat 'gedoe’ zit bijvoorbeeld in het jaarlijks verrekenen van de energiebelasting als je investeert in zonnepanelen die niet op je eigen dak liggen. Daarom regelt Eneco dat vanaf nu ook voor deelnemers van coöperatie Zon op Nederland.

Het zelf opwekken van zonnestroom wordt steeds toegankelijker. Men kan zonnepanelen op het eigen dak plaatsen en voor mensen zonder (geschikt) dak is er de Postcoderoosregeling. Met behulp van die regeling kunnen mensen die investeren in een collectief zonneproject 15 jaar lang profiteren van belastingvrijstelling op je stroomkosten.

Verrekenen op energienota
Om te profiteren van die regeling moet iemand onder meer lid zijn van een energiecoöperatie. Een energieleverancier kan dit voordeel dan verrekenen op de energienota. Eneco doet dit nu al voor de leden van verschillende energiecoöperaties en voor deelnemers van Eneco’s ZonneHub. Vanaf vandaag komen daar alle Postcoderoos-projecten van Zon op Nederland bij. Zon op Nederland ondersteunt meer dan 40 buurtinitiatieven en lokale coöperaties door heel Nederland.

Samen zorgen Eneco en Zon op Nederland ervoor dat je als deelnemer van een postcoderoos geen omkijken hebt naar de jaarlijkse verrekening van de energiebelastingkorting. Hiermee maken we samen de stap om duurzame energie op te wekken nog toegankelijker.