Rotterdam,
10
december
2014
|
15:00
Europe/Amsterdam

Eneco en Stichting Jarige Job gunnen ieder kind een fijne verjaardag

Door geldgebrek vieren 60.000 kinderen geen verjaardag

Samenvatting

Medewerkers van Eneco en Stichting Jarige Job gaan kinderen uit gezinnen met weinig geld een leuke verjaardag bezorgen. Op 11 december organiseren zij op verschillende locaties van Eneco en dochterbedrijven Stedin en Joulz de actie ‘Adopteer een kinderverjaardag’. Medewerkers kunnen op deze locaties een verjaardagscadeautje kopen, Stichting Jarige Job zorgt ervoor dat de cadeaus bij deze groep kinderen terecht komt.

Geldgebrek
Voor veel kinderen is het vieren van een verjaardag vaak het hoogtepunt van het jaar. Ze kijken maanden uit naar het moment waarop de slingers, taart en kaarsjes tevoorschijn komen en ze op school vriendjes en vriendinnetjes kunnen trakteren. Helaas is niet iedere kinderverjaardag een feestje: in Nederland zijn er ruim 60.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren vanwege geldgebrek in het gezin. In veel gevallen worden zij op die dag zelfs ziek gemeld op school. Stichting Jarige Job is opgericht om een einde te maken aan dit verborgen verjaardagsleed.

Medewerkersinitiatief
De samenwerking met Stichting Jarige Job is ontstaan vanuit een initiatief van medewerkers van Eneco, Stedin en Joulz die zich regelmatig inzetten voor een goed doel.